ماکس فون سیدو

دانشنامه عمومی

ماکس فون سیدو ( به سوئدی: Max von Sydow ) با نام اصلی کارل آدولف فون سیدو ( به سوئدی: Carl Adolf von Sydow ) ( زاده ۱۰ آوریل ۱۹۲۹ – درگذشته ۸ مارس ۲۰۲۰ ) [ ۱] هنرپیشه سوئدی بود که از سال ۲۰۰۲ به تابعیت فرانسه درآمد. [ ۲] او نقش اول بسیاری از فیلم ها بود و در فیلم های بیشتری در نقش دوم با زبان های سوئدی، نروژی، انگلیسی، ایتالیایی، آلمانی، دانمارکی، فرانسوی، و اسپانیایی هنرنمایی کرد. فون سیدو جایزه فرهنگی بنیاد پادشاهی سوئد را در سال ۱۹۵۴، و کاماندر دِزآر اِ دِلِتر ( به سوئدی: Commandeur des Arts et des Lettres ) را در سال ۲۰۰۵، و لژیون دونور را در سال ۲۰۱۰ دریافت کرد. او در طول دوران بازیگری اش در نقش های متنوعی ظاهر شده .
ماکس فون سیدو با نام کارل آدولف فون سیدو، در یک خانواده ثروتمند، در لوند، اسکونه زاده شد. پدر او، کارل ویلهلم فون سیدو، مردم شناس و استاد دانشگاه لوند بود و ایرلندی، اسکاندیناوی، و فولکلور تطبیقی تدریس می کرد. مادر او، بارونس پیشین، ماریا مارگارتا «گرتا» راپ، یک آموزگار مدرسه بود. [ ۳] [ ۴] [ ۵] فون سیدو در خانواده ای لوترین پرورش یافت ولی بعد ندانم گرا شد. [ ۶]
ماکس فون سیدو در سن نه سالگی به مدرسه کلیسای جامع لوند رفت و همزمان آموختن زبان آلمانی و زبان انگلیسی را آغاز کرد. در مدرسه با برخی از دوستانش یک گروه تئاتر آماتور تأسیس کردند. پس از خدمت سربازی به تحصیل در تئاتر پادشاهی ( "Dramaten" ) در استکهلم پرداخت. در استکهلم، بین سال های ۱۹۴۸ و ۱۹۵۱ با لارس اکبورگ، مارگارتا کروک، و اینگرید تولین آشنا شد. در مدت کار در دراماتن برای نخستین بار در فیلم تنها یک مادر ( ۱۹۴۹ ) و خانم جولی ( ۱۹۵۱ ) آشنا شد.
در سال ۱۹۵۵ به شهر مالمو کوچ کرد و با اینگمار برگمان آشنا شد. نخستین همکاری او با برگمان در تئاتر شهر مالمو بود و بعدها با او در فیلم هایی مانند مهر هفتم ( ۱۹۵۷ ) ، توت فرنگی های وحشی ( ۱۹۵۷ ) و چشمهٔ باکره ( ۱۹۶۰ ) کار کرد.
فون سیدو با گرفتن جایزه فرهنگ بنیاد پادشاهی در سال ۱۹۵۴ خود را به جهانیان شناساند. پس از بازی در فیلم های برندهٔ جایزهٔ اسکار دکتر نو و بزرگترین داستان عالم ( ۱۹۶۵ ) به ایالات متحده آمریکا رفت و با خانواده اش برای مدتی در لس آنجلس زندگی کرد. از سال ۱۹۶۵ در چندین فیلم آمریکایی بازی کرد و همزمان، حضور خود در سوئد را هم حفظ کرد. در ایالات متحده با دو نامزدی گلدن گلوب برای هاوایی در سال ۱۹۶۶ و جن گیر در سال ۱۹۷۳ از او قدردانی شد.
عکس ماکس فون سیدوعکس ماکس فون سیدو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس