ماکادمیا

دانشنامه عمومی

فندق خامه ای که برخی به تقلید از فنگلیش ماکادمیا، ماکادامیا و فندق استرالیایی نیز آن را می خوانند، دانه ای آجیلی که مصارف گوناگونی به عنوان میان وعده و آشپزی است. خاستگاه این گیاه آفریقای جنوبی، استرالیا و برخی جزایر اقیانوس آرام است و همچنین اخیراً در کشورهای آمریکایی اقدام به کشت آن کردند.
درختان این گیاه خشکباری همیشه سبز مانند هم خانواده خود یعنی فندق نیمه گرمسیری از رویش بذر حاصل می شود. اگر این گیاه در تمامی فصول سال از برگ های شاداب و سالم برخوردار باشد، باردهی خوبی خواهد داشت. با توجه به اینکه اخیراً در برخی نقاط کشور به کشت آن پرداخته شده است و به دلیل تولیدکنندگان کم گرانترین خشکبار جهان است و نیز نزد مردم محبوبیت بالایی دارد، دارای قابلیت خوبی در اقتصاد محلی و مملکت است.
فندق خامه ای میوه ای همسان فندق و مغذی ترین خشکبار جهان است. مغز فندق خامه ای بسیار نیروزا بوده و حاوی چربی های مفید است. فندق خامه ای دارای ۷۶٪ روغن طبیعی، ۹٪ پروتئین، ۹٪ کربوهیدرات و ۲٪ الیاف است. همچنین حاوی ویتامین های نیاسین، ب - ۱ و ب - ۲ و نیز عناصر ضروری همچون کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، سلنیوم و آهن است. روغن فندق خامه ای سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع است که خطر حملات قلبی را کاهش می دهد.
عکس ماکادمیا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

فندق خامه ای
فندق خامه ای و فندق هر دو انواع محبوب آجیل هستند که هر کدام ویژگی ها، طعم ها و کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند. بیایید آنها را با هم مقایسه کنیم:
۱. طعم و مزه:
فندق خامه ای: آجیل فندق خامه ای طعمی خامه ای و کره ای با ته مزه کمی شیرین دارد. آنها اغلب به دلیل محتوای چربی بالا یکی از غنی ترین و مقرون به صرفه ترین آجیل ها در نظر گرفته میشوند.
...
[مشاهده متن کامل]

فندق: فندق دارای طعمی غنی و آجیلی با طعم کمی شیرین و خاکی است. آنها معمولاً در آجیل عید و یا با شکلات مرتبط هستند و اغلب در شیرینی هایی مانند شکلات صبحانه که مقدار زیادی روغن هسته خرما ( پالم ) و شکر دارد استفاده می شوند.
۲. بافت:
فندق خامه ای: فندق خامه ای ها هنگام بو داده شدن بافتی بسیار نرم و خامه ای دارند. آنها اغلب به عنوان یک میان وعده، یا در خوراکیهای پخته شده یا به عنوان یک عنصر در غذاهای مختلف استفاده می شوند.
فندق: فندق در مقایسه با فندق خامه ای بافت تردتری دارد. هنگامی که بو داده می شوند، رویه ای ترد خواهند داشت و در عین حال داخل آنها کمی نرم تر خواهد بود.
۳. کاربردهای آشپزی:
فندق خامه ای: از فندق خامه ای در غذاهای شیرین و خوش طعم استفاده می شود. آنها را می توان به تنهایی به عنوان یک میان وعده خورد، به مخلفات و سبزی اضافه کرد، در پخت ( کلوچک ها، کلوچه ها و غیره ) استفاده کرد و حتی به کره آجیل تبدیل شد.
فندق: از فندق در پخت و پز به ویژه در شیرینی ها و پی غذاها استفاده می شود. آنها همچنین معمولاً برای تهیه فندق، شکلات صبحانه ( که مقادیر زیادی روغن هسته خرما یا پالم به آن افزوده میشود ) استفاده می شوند. علاوه بر این، آنها را می توان در غذاهای خوش طعم مانند مخلفات سبزی و غذاهای بو داده استفاده کرد.
۴. محتوای غذایی:
فندق خامه ای: فندق خامه ای دارای چربی نسبتا بالایی است، به ویژه چربی های تک غیراشباع که برای سلامت قلب خوب در نظر گرفته می شوند. آنها همچنین منبع خوبی از ب۱ ( ویتامین تیامین ) و منگنز هستند.
فندق: فندق منبع خوبی از چربی های سالم، عمدتاً چربی های تک غیراشباع خوب برای سلامتی قلب، و سرشار از ویتامین ای، مس و منگنز است. آنها همچنین حاوی الیاف پرهیزی هستند.
۵. مناطق در حال رشد:
فندق خامه ای: درختان فندق خامه ای در آفریقای جنوبی و استرالیا یافت میشوند اما در مناطقی مانند هاوایی، و برخی از مناطق آمریکای مرکزی و جنوبی نیز کشت می شوند.
فندق: درختان فندق بومی ایران است اما در نقاط دیگری مانند ترکیه، ایتالیا، ایالات متحده ( اورگان و واشنگتن ) و سایر کشورهای با آب و هوای مناسب کشت می شوند.
۶. حساسیت زایی:
هم فندق خامه ای و هم فندق می توانند به طور بالقوه باعث ایجاد واکنش های حساسیت زا در افرادی شوند که به آجیل درختی حساس هستند. واکنش های حساسیت زا می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.
در تصویر مزرعه فندق خامه ای در آفریقای جنوبی را میبینیم:

ماکادمیاماکادمیا

بپرس