تون یا تونه نام چند نوع ماهی بزرگ
اقیانوسی از خانواده
تون ماهیان ( به انگلیسی: Scombridea ) است. این نوع ماهی سریع شنا می کند و سرعت حرکت آن به ۷۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. بعضی از انواع تن
خونگرم می باشند. برخلاف انواع دیگر ماهی ها که
گوشت سفید دارند، ماهی تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد. علت قرمزی گوشت آنها، میزان زیاد
میوگلوبین ( پروتیین محتوی آهن قرمز در عضله ) ، در بافت های
ماهیچه است. [ ۱] گوشت ماهی تن دارای
پروتئین و ویتامین های بسیاری است. و نسبت به مابقی ماهی های پولکی دارای کمترین
چربی و بیشترین ویتامین می باشد.
بیشتر ماهیان تن در دریاهای گرم زندگی می کنند، ولی بسیاری از آنان در
فصل تابستان به
آب های شمالی کره زمین سفر می کنند. ماهی تن انواع مختلفی دارد بطوری که بعضی گونه های آن به طول شش متر و در بعضی دیگر تا ۴۰ سانت نهایت رشد آنهاست. یکی از انواع ماهی تن «بال ماهی آبی» است که حدود ۳ متر طول دارد.
الباکور از انواع دیگر ماهی تن هستند. برخی از انواع بزرگتر ماهی تن مانند
بلوفین می توانند حرارت بدنشان را با فعالیت های ماهیچه ای بالاتر از دمای آب ببرند. این کار به آنها کمک می کند که بتوانند در آب های سرد زنده بمانند. ماهی تن، ماهی ای است که در اکثر
کنسروهای ماهی از آن استفاده می کنند.