ماهی اب شیرین

دانشنامه عمومی

ماهی آب شیرین. ماهی آب شیرین ماهی است که بیشتر زندگی اش را در آب های شیرین مثل رود و دریاچه که شوری آب آن ها کمتر از ۰٫۰۵ درصد است می گذراند. شرایط این محیط ها از بسیاری جهات با شرایط آب های موجود در دریا متفاوت است، مشخص ترین تفاوت آن ها میزان شوری آب آن هاست. برای زنده ماندن ماهی از نظر فیزیولوژی باید با این محیط سازگار شود.
۴۱٫۲۴ درصد از تمام ماهی های شناخته شده در آب شیرین زندگی می کنند. این در درجهٔ اول به دلیل گونه زایی سریعی است که در زیستگاه های پراکنده امکان پذیر است. در هنگام برخورد با حوضچه ها و دریاچه ها، همانند مطالعه نظریه جغرافیای زیستی جزایر ممکن است فرداز همان مدل های پایه ای گونه زایی استفاده کند.
ماهی های آب شیرین از لحاظ فیزیولوژیکی از چند جهت با ماهی های آب شور تفاوت هایی دارند. آب شش های آن ها هنگام نگه داشتن نمک در مایعات بدنشان باید بتوانند گازهای محلول در آب را پراکنده کنند.
پولک های آن ها باعث کاهش انتشار آب از طریق پوست می شود: ماهی های آب شیرین که مقادیر زیادی از پولک های شان از بین رفته اند، می میرند. آن ها همچنین کلیه های توسعه یافته ای دارند تا پیش از دفع نمک را از مایعات بدن جدا کنند.
بسیاری از گونه های ماهی بیشتر دوران زندگی شان را در دریا می گذرانند اما برای تخم ریزی از دریا به آب های شیرین مهاجرت می کنند و در آب شیرین تولید و مثل می کنند، این ماهی ها با نام ماهی های آنادراموس ( بالارو، رودکوچ ) شناخته می شوند. مانند  :سالمون، قزل آلا، دهان گردماهی دریایی[ ۱] و آبنوس سه خاره. بعضی از انواع دیگر ماهی های برعکس در اب شور به دنیا می آیند ولی بیشتر دوران زندگی شان را در آب های شیرین می گذرانند مانند:مارماهی مهاجر. این ماهی ها با نام کاتادراموس ( پایین رو ) شناخته می شوند.
گونه های مهاجر بین دریاها و آب های شیرین نیازمند سازگاری با هر دو محیط هستند، هنگام اقامت در آب شور باید غلظت نمک بدنشان پایین تر از غلظت نمک محیط باشد و برعکس. بسیاری از گونه ها این مشکل را با ماندن در زیستگاه های مختلف، در هر مرحله از زندگی شان حل می کنند. هم مارماهیان مهاجر ( ماهیان آنادراموس سالمون شکل ) و هم دهان گردماهیان دریایی در مراحل مختلف زندگی نسبت به شوری آب درجه تحمل متفاوتی دارند.
عکس ماهی آب شیرینعکس ماهی آب شیرینعکس ماهی آب شیرینعکس ماهی آب شیرینعکس ماهی آب شیرین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس