مانهایم

دانشنامه عمومی

مانهایم ( به آلمانی: Mannheim ) ( آوا راهنما·اطلاعات ) سومین شهر بزرگ ایالت بادن - وورتمبرگ آلمان پس از اشتوتگارت و کارلسروهه است. مانهایم با حدود ۳۰۰٬۰۰۰ نفر جمعیت در محل تلاقی دو رود راین ( به آلمانی: Rhein ) و نکار ( به آلمانی: Neckar ) و در شمال غربی ایالت بادن - وورتمبرگ واقع شده است.
مانهایم از شهرهای صنعتی آلمان است که میزبان کارخانجات و صنایع مختلف خودروسازی، شیمیایی و دارویی و الکترونیک می باشد. کارل بنز، مخترع اتومبیل، اولین خودروی خود را در سال ۱۸۸۵ میلادی در این شهر اختراع و تکمیل نمود.
طی جنگ جهانی دوم، مانهایم که از مراکز مهم صنعتی آلمان نازی بود، شدیداً به وسیله حملات نیروهای متفقین تخریب گردید و در پایان جنگ توسط نیروهای آمریکایی اشغال شد. حضور نیروهای آمریکایی تا امروز نیز در این شهر و مناطق اطراف آن ادامه یافته است. این نیروها در هشت پایگاه نظامی این شهر مستقر هستند.
جشنواره فیلم مانهایم - هایدلبرگ هرساله به طور مشترک با هایدلبرگ در این شهر برگزار می شود.
فردریش شیلر
کارل بنز
ویلهلم وونت
• جوی فلمینگ
• Bertha Benz Memorial Route Mannheim - Pforzheim
عکس مانهایمعکس مانهایمعکس مانهایمعکس مانهایمعکس مانهایم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مانْهایْم (Mannheim)
برج آب، شهری صنعتی در بادن ـ وورتمبرگ، در آلمان، در محل تلاقی رودهای راین و نِکار، به فاصلۀ ۹۳ کیلومتری شمال غربی اشتوتگارت، با ۳۱۵,۱۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). دارای صنایع سنگین، شیشه سازی، سفال سازی، و تولید مواد شیمیایی است. پالایشگاه بزرگ نفت نیز دارد. در آن سوی کرانۀ راین، لودویگسهافنواقع شده است. قلعۀ مانهایم (بزرگ ترین ساختمان باروک در آلمان)، که اکنون محل دانشگاه مانهایماست، و کلیسای یسوعیاز قرن ۱۸ در این شهر قرار دارند. این شهر از قرن ۸ م مسکونی بود، اما تاریخ واقعی آن برابر است با زمانی که برگزیننده فردریک چهارمشهر را تأسیس کرد (۱۶۰۶). در ۱۷۲۰، که به جای هایدلبرگمرکز منطقه شد، بر اهمیت آن افزوده شد. این شهر در جنگ جهانی دوم، بارها بمباران شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس