مالدیو

/mAldiv/

لغت نامه دهخدا

مالدیو. [ وْ ] ( اِخ ) مجمعالجزایری در اقیانوس هند که در جنوب غربی سیلان واقع است و 300 کیلومتر مربع وسعت دارد و مرکز آن ماله است. ( از لاروس ). ذیبةالمهل. و رجوع به همین مدخل شود.

فرهنگ فارسی

مجمع الجزایر یست در اقیانوس هند جنوب غربی جزیره سیلان ۳٠٠ کیلومتر مربع وسعت ۱۳۳/٠٠٠ تن سکنه . مرکز آن شهر [ مال ] است . تا ۱۹۶۵ م . تحت حمایت انگلستان بود .

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] مالدیو کشوری است جزیره ای در اقیانوس هند. پایتخت آن ماله است.
حکومت مالدیو جمهوری است. این کشور عضو اتحادیه کشورهای همسود می باشد.
مجمع الجزایر مالدیو در جنوب غربی کرانه های هندوستان قرار گرفته و کوتاهترین فاصلهٔ آن تا کرانه های هند، ۶۰۰ کیلومتر است. مالدیو شامل ۱۱۹۲ جزیره مرجانی کوچک، مسطح و کم ارتفاع و شمار زیادی آبسنگ است که تنها ۲۰۲ جزیره از آنها مسکونی هستند، روی هم رفته ۲۹۸ کیلومتر مربع پهناوری دارند و تنها 3/0% قلمرو مالدیو را پوشش می دهند. اما قلمرو دریایی مالدیو با ۸۵۰ کیلومتر درازا و ۱۳۰ کیلومتر پهنا، ۱۱۵۳۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. بلندای هر یک از این جزیره ها از سطح دریا از بیش از ۳ متر تجاوز نمی کند. مالدیو تپه ماهور و رودخانه ای ندارد.
اقتصاد مالدیو بر پایهٔ کشاورزی، ماهیگیری و گردشگری استوار است. در مالدیو، نارگیل، ذرت، ارزن، سیب زمینی شیرین و میوه جات به عمل می آید. در این کشور صنعت کشتی سازی رونق دارد و مردم آن به صنایع دستی علاقه مندند. از مالدیو، ماهی، گوشت، صنایع دستی و نارگیل صادر می شود.
برخی از جزایر مالدیو برای گردشگری اختصاص یافته اند. در این جزایر هتل هایی برای اقامت گردشگران ساخته شده که بیشتر کارمندان آن از مهاجران کشورهای همسایه هستند. گردشگران مستقیماّ از فرودگاه بین المللی ماله به این جزایر می آیند. مردم عادی مالدیو، ارتباط چندانی با گردشگران خارجی ندارند.مردم مردم مالدیو، آمیزه ای از نژادهای سینهالی، دراویدی، آفریقایی و عرب هستند.
زبان رسمی مالدیو، زبان دیوهی است که زبانی از خانواده هندوآریایی بوده و با زبان سینهالی (زبان رسمی سری لانکا) هم خانواده است.
بیشبنهٔ مطلق (صد در صد) مردم بومی مالدیو مسلمان سنی هستند و اسلام دین رسمی این کشور است. پیشینهٔ اسلام در مالدیو به سدهٔ دوازدهم میلادی باز می گردد، هنگامی که دریانوردان مسلمان به این سرزمین آمده اند. پیش تر، ساکنان مالدیو پیرو آیین بودا بوده اند.
سایت رحماء بازیابی: چهارم مرداد 1394

دانشنامه آزاد فارسی

مالْدیوْ (Maldives)
مسجد سلطان محمد در ماله، پایتخت مسجد سلطان محمد در ماله، پایتخت موقعیت. جمهوری مالدیو، مجمع الجزایر وسیعی در اقیانوس هند است، و در ۶۴۵کیلومتری جنوب غربی سریلانکا قرار دارد. مساحت این کشور ۲۹۸ کیلومتر مربع و پایتخت آن ماله است.سیمای طبیعی. کشور جزیرۀ مالدیو مجموعه ای متشکل از حدود ۱,۲۰۰ جزیره و جزیرکپست و نیز مرجابسنگ هاییبا ارتفاع حدود سه متر است. از میان جزایر مزبور، که به ۲۶ گروه آتولو آب سنگ تقسیم می شوند، ۱۹۹ جزیرۀ آن مسکونی است. برخی از جزایر مزبور قلل آتشفشان های خاموش و مغروقی اند که پیرامون آن ها را حلقه هایی از مرجابسنگ فراگرفته است. این آب سنگ ها، مرداب هایی را دربر می گیرند که قلۀ آتشفشان یا بدنۀ اصلی جزیره در میان آن ها قرار دارد. جزیره های مزبور معمولاً پوشیده از نخلستان و کشتزارهای موز و نارگیل اند و پیرامونشان را یک ساحل ماسه ای سفیدرنگ محدود کرد و حد فاصل آن تا حلقۀ بیرونی را مردابی از آب زلال پوشانیده و چشم اندازهای بس زیبایی پدید آورده است. درازای مجمع الجزایر مالدیو در جنوب از خط استوا شروع می شود و رو به شمال تا ۷۶۵ کیلومتر ادامه می یابد. مهم ترین و عمده ترین جزیرۀ این مجموعه ماله نام دارد. که پایتخت کشور در آن واقع است جزیرۀ ماله، در مرکز مجموعه قرار دارد و از دو گروه مالۀ شمالی، با ابعاد ۳۷×۵۱ کیلومتر، و مالۀ جنوبی، با ابعاد ۱۹×۳۲ کیلومتر، تشکیل شده است. علاوه بر آب سنگ ماله، آب سنگ های آدو، (شهر گاندر آن واقع است) نیلاندو، مولاکو، آری، مالوسمادولو، و تیلادوماتینیز از دیگر آب سنگ های این کشور به شمار می آیند. اقلیم جزایر مالدیو بسیار گرم و مرطوب است و تحت تأثیر پدیدۀ مونسونقرار دارد. میانگین دما در شهر ماله ۲۷ درجۀ سانتی گراد، و میانگین بارندگی سالانۀ آن ۱,۵۰۰ میلی متر است.
اقتصاد. توریسم در اقتصاد مالدیو نقش بسیار ارزنده ای دارد. کشاورزی آن بسیار محدود و ناچیز است و جز تأمین قوت لایموت مردم نقش دیگری ندارد. ارزن، کاساوا، سیب زمینی هندی، و نارگیل مهم ترین فرآورده های کشاورزی این کشورند. ماهی گیری، به ویژه صید گونه ای ماهی تون که به بونیتو معروف است، و نیز کارهای دستی مانند قلاب بافی و تولید پوشاک و حصیربافی ازجمله فعالیت های صنعتی و هنری این کشور به شمار می آیند. واردات مالدیو، که به اقلام حیاتی منحصر است، عمدتاً از هند تأمین می شود و برنج، دارو، مصنوعات ضروری و سوخت مهم ترین آن ها به حساب می آیند. حمل و نقل در این کشور از راه دریا صورت می گیرد و خطوط هوایی آن در حال توسعه و ترقی است. بونیتو، ماهی مخصوص مالدیو، یکی از مهم ترین اقلام صادراتی مالدیو است و عمدتاً به تایلند، سنگاپور، سریلانکا، ژاپن و بعضی کشورهای اروپایی صادر می شود.
حکومت و سیاست. نوع حکومت کشور مالدیو جمهوری با یک مجلس قانون گذاری است. مجلس ملی این کشور از ۴۸ نماینده تشکیل می شود که ۴۰ نفر از آنان منتخب مردم اند و ۸ نفرشان را رئیس جمهور منصوب می کند. مدت نمایندگی مجلس ملی پنج سال است و رئیس جمهور را نمایندگان مجلس برای یک دورۀ پنج ساله انتخاب می کنند.
مردم و تاریخ. جمعیت مالدیو حدود ۳۱۷,۲۸۰ نفر است (۲۰۱۰) و تراکم نسبی آن به۱۰۶۴.۶ نفر در کیلومتر مربع می رسد. رشد سالانۀ جمعیت این کشور۱.۷ درصد است و اکثریت جمعیت آن را سینهالیها و دراویدیها تشکیل می دهند و همۀ آنان از آیین اسلام پیروی می کنند. حدود ۶۵ درصد از مردم آن در روستا به سر می برند و زبان رسمی آنان دیوِهیاست. میانگین امید به زندگی مردم مالدیو ۶۸ سال است و ۹۶ درصد از بزرگ سالان این کشور باسوادند. خویشاوندی زبان های دیوهی (زبان رسمی مالدیو) با زبان سینهالی این فرض را مطرح می کند که ماهی گیران هندی و سریلانکایی جزایر مالدیو را طی سال های ۵۰۰پ م تا ۵۰۰م مسکون کرده اند. اعراب مسلمان در قرن ۱۲م به این سرزمین وارد شدند و به اشاعۀ آیین اسلام پرداختند. پرتغالی ها در قرن ۱۶ جزایر مالدیو را تصرف کردند و مدتی بعد هلندی ها جانشین آنان شدند و آن جا را به سلطان نشین تحت الحمایۀ خویش مبدل کردند. انگلیسی ها در ۱۷۹۶ به میدان رقابت با هلند پانهادند و پس از بیرون راندن هلندی ها آن جا را تحت الحمایۀ خود قرار دادند و به نظارت و کنترل راه های دریایی جبل الطارق، سوئز، و عدن به هندوستان و خاور دور پرداختند. مردم مالدیو طی سال های ۱۹۵۲ و ۱۹۵۹ علیه انگلیسی ها سر به شورش برداشتند و هر دو بار سرکوب شدند. انگلیسی ها در دهۀ ۱۹۶۰ به سبب مواجهه با دشواری های مالی، پایگاه های خود را در شرق سوئز برچیدند و دفاع از جزایر مالدیو را به دولت امریکا واگذار کردند. انقلابیون مالدیو از این فرصت استفاده کردند و در ۱۹۶۵ استقلال خود را رسماً اعلام داشتند که بلافاصله از سوی سازمان ملل متحد پذیرفته شد و براساس نتایج همه پرسیِ ۱۹۶۸ نظام جمهوری برای ادارۀ این کشور انتخاب گردید.

جدول کلمات

ماله

پیشنهاد کاربران

مالدیو، ( به دیوهی: ދިވެހިރާއްޖެ ) با نام رسمی جمهوری مالدیو کشوری جزیره ای است در اقیانوس هند واقع در در جنوب غربی هند. پایتخت آن ماله است. جمعیت این کشور حدود ۵۳۹٬۰۰۰ نفر و واحد پول آن روفیه مالدیو است. زبان رسمی این کشور دیوِهی نام دارد که زبانی هندواروپایی است و همانندی هایی با زبان سینهالی قدیم دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

مردم آن از قوم مالِدیوی هستند که تبار اصلی شان هندوآریایی است و به مردم سری لانکا ( قوم آریایی سینهالی ) و هند ( آمیخته آریایی و دراویدی ) می رسد و رگه هایی از اعراب نیز در میان آن ها وجود دارد. هم زبان و هم مردم آن با نام دیوِهی نامیده می شوند که واژه دیبـَجات و دیباجات که در فارسی و عربی در قدیم برای مالدیو به کار می رفت نیز شکلی از همین واژه دیوهی است.
دین رسمی این کشور اسلام است و پیروی از دیگر ادیان در ملأ عام ممنوع و قابل پیگرد قانونی است. مالدیو در سال ۱۹۶۵ از امپراتوری بریتانیا مستقل شد. مالدیو هم از نظر جمعیت و هم مساحت کوچک ترین کشور قاره آسیا است. زمین های این کشور به طور میانگین ۱٫۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارند و بنابراین کم ارتفاع ترین کشور جهان به شمار می آید. بلندترین نقطه این کشور تنها ۲٫۴ متر ارتفاع دارد. ماله، پایتخت مالدیو ۱۰۴ هزار نفر جمعیت دارد و به طور سنتی محل اقامت شاه و تاج گذاری ها بود. جزایر مالدیو از مکان های جذاب برای غواصان است و ایستگاه های غواصی زیادی در این جزایر وجود دارد.
بنا بر روایات تاریخی مالدیو، یک روحانی ایرانی به نام یوسف تبریزی مردم مالدیو را مسلمان کرده است؛ و در سفرنامه ابن بطوطه آمده است که شخصی به نام ابوالبرکات بربری که از مغرب ( مراکش ) به آن محل رسیده بود آن ها را به دین اسلام دعوت نمود که خود پیرو مذهب مالکی نیز بود و آن ها دین اسلام را پذیرفتند.
دریانوردان قدیم ایران و عرب آن را دیباجات و دیبجات می گفتند و به همین شکل در نقشه های کهن ضبط شده است. سال های سال بازرگانان پارسی و عرب سر راه دریانوردی به شرق دور در بنادر مالدیو پهلو می گرفتند. اولین اشاره شان به مالدیو که دیباجاتش می نامیدند از سده دو میلادی است. دیباجات را جزایر پول هم می گفتند زیرا مقادیر کلانی از صدف نرم تن دریائی کوری ( به انگلیسی: cowry ) که خرمهره نامیده و در قدیم چون پول بین المللی کار می گرفتند از آنجا بدست می آوردند. امروزه صدف کوری نماد نهاد چاپ پول مالدیو است. به احتمال فراوان در روزگار قدیم این سرزمین را که موج دریا پول به سواحلش می ریخت، جادوئی می شمردند.

مالدیومالدیومالدیومالدیومالدیومالدیو
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مالدیو
کشوری جزیره ای در اقیانوس هند
مالِ دیو، کشوری که مالِ دیوِ عربستان است و از عربستان حرف شنوی دارد. عربستان نقض حقوق بشرِ مالدیو را ماله ( پایتخت مالدیو و ابزاری در بنایی ) کشی می کند.
جمهوری مالدیو
به دیوهی : ދިވެހިރާއްޖޭގެ ޖުމުހޫރިއްޔާ
مالدیو

پرچم نشان
شعار ملی: ندارد
سرود ملی: درود ملی
پایتخت
( و بزرگترین شهر ) ماله
زبان رسمی زبان دیوهی
...
[مشاهده متن کامل]

نوع حکومت جمهوری
نام حاکمان
• رئیس جمهور
• معاون نخست وزیر
محمد ناشید
محمد وحید حسن
موارد منجر به تشکیل
از بریتانیای کبیر ۲۶ ژوئیه ۱۹۶۵
مساحت
- مساحت ۲۹۸کیلومتر مربع ( ۲۰۶ام )
- آب ها ( ٪ ) جزئی
جمعیت
- سرشماری ۳۹۶٬۳۳۴ نفر
( ۱۷۶ام )
- تراکم جمعیت ۱۱۰۵‎/km۲‏ ( ۹ام )
شاخص توسعه انسانی ( ۲۰۰۷ ) ۰. ۷۴۱ ( بالا ) ( ۱۰۰ام )
واحد پول روفیا مالدیو ( MRF )
منطقه زمانی UTC ( ساعت جهانی+5 )
دامنه اینترنتی mv.
پیش شماره تلفنی +۹۶۰
مالدیو کشوری است جزیره ای در اقیانوس هند. پایتخت آن ماله است.
تاریخ
سیاست
حکومت مالدیو جمهوری است. این کشور عضو اتحادیه کشورهای همسود می باشد.
تقسیمات کشوری
جغرافیا
نمایی از ماله، پایتخت مالدیو.
مجمع الجزایر مالدیو در جنوب غربی کرانه های هندوستان قرار گرفته و کوتاهترین فاصلهٔ آن تا کرانه های هند، ۶۰۰ کیلومتر است. مالدیو شامل ۱۱۹۲ جزیره مرجانی کوچک، مسطح و کم ارتفاع و شمار زیادی آبسنگ است که تنها ۲۰۲ جزیره از آنها مسکونی هستند، روی هم رفته ۲۹۸ کیلومتر مربع پهناوری دارند و تنها ۳/۰٪ قلمرو مالدیو را پوشش می دهند. اما قلمرو دریایی مالدیو با ۸۵۰ کیلومتر درازا و ۱۳۰ کیلومتر پهنا، ۱۱۵۳۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. بلندای هر یک از این جزیره ها از سطح دریا از بیش از ۳ متر تجاوز نمی کند. مالدیو تپه ماهور و رودخانه ای ندارد.
دریانوردان قدیم ایران و عرب آن را دیباجات می گفتند و به همین شکل در نقشه ها ضبط شده است. سالهای سال بازرگانان عرب سر راه دریانوردی به شرق دور در بنادر مالدیو پهلو می گرفتند. اولین اشاره شان به مالدیو که دیباجاتش می نامیدند از سده دو میلادی است. دیباجات را جزایر پول هم می گفتند زیرا مقادیر کلانی از صدف نرم تن دریائی کوری ( به انگلیسی cowry ) که خرمهره یا کس گربه نامیده و در قدیم چون پول بین المللی کار می گرفتند از آنجا بدست می آوردند. امروزه صدف کوری نماد نهاد چاپ پول مالدیو است. به احتمال فراوان در روزگاز قدیم این سرزمین را که موج دریا پول به سواحلش می ریخت جادوئی می شمردند.
اقتصاد
بازاری در ماله.
اقتصاد مالدیو بر پایهٔ کشاورزی، ماهیگیری و گردشگری استوار است. در مالدیو، نارگیل، ذرت، ارزن، سیب زمینی شیرین و میوه جات به عمل می آید. در این کشور صنعت کشتی سازی رونق دارد و مردم آن به صنایع دستی علاقه مندند. از مالدیو، ماهی، گوشت، صنایع دستی و نارگیل صادر می شود.
گردشگری
جاذبه های گردشگری در مالدیو.
برخی از جزایر مالدیو برای گردشگری اختصاص یافته اند. در این جزایر هتل هایی برای اقامت گردشگران ساخته شده که بیشتر کارمندان آن از مهاجران کشورهای همسایه هستند. گردشگران مستقیماّ از فرودگاه بین المللی ماله به این جزایر می آیند. مردم عادی مالدیو، ارتباط چندانی با گردشگران خارجی ندارند.
مردم
مردم مالدیو، آمیزه ای از نژادهای سینهالی، دراویدی، آفریقایی و عرب هستند.
زبان [
زبان رسمی مالدیو، زبان دیوهی است که زبانی از خانواده هندوآریایی بوده و با زبان سینهالی ( زبان رسمی سری لانکا ) هم خانواده است.
دین
مسجدی در جزیرهٔ هولهوماله، مالدیو.
بیشبنهٔ مطلق ( صد در صد ) مردم بومی مالدیو مسلمان سنی هستند و اسلام دین رسمی این کشور است. پیشینهٔ اسلام در مالدیو به سدهٔ دوازدهم میلادی باز می گردد، هنگامی که دریانوردان مسلمان به این سرزمین آمده اند. پیش تر، ساکنان مالدیو پیرو آیین بودا بوده اند.
فرهنگ
پدیده گرم شدن زمین ومالدیو
زمانی که نخست وزیر مالدیو به هیئت دولت خویش دستور داد تا غواصی یاد بگیرند محافل خبری این خبر را به صورت طنز گونه منتشر کردند حتی برخی گمان کردند که محمد ناشید در پی افزایش جاذبه های توریستی کشورش است ولی در اصل غرق شدن مالدیو در اب های اقیانوس بر اثر گرم شدن زمین واقعیتی بود که محمد ناشید و هیئت دولتش سعی داشت تا به وسیله جلسه نا متعارفشان به جهانیان گوشزد کنند. پدیده بالا امدن سطح اب اقیانوس ها حدودا با یک سوم جمعیت جهان به طور مستقیم سر و کار دارد کشور مالدیو نیز به علت ارتفاع بسیار کم از سطح دریا مطمئنا با این مشکل روبه رو خواهد بود.
منبع [ویرایش]
http://www. aftab. ir/articles/science_education/geology/c3c1263453274_earth_p1. php
عبدالحسین سعیدیان، اطلاعات عمومی، نشر علم، چاپ سوم بهار 75
James Lyon, Maldives, Lonely Planet, 2003, ISBN 1 - 74059 - 176 - 3, Google Books
Rabindra Nath Ghosh, Rony Gabby, Muhammed Abu B. Siddique, Tourism and Economic Development: Case Studies From The Indian Ocean, Ashgate Publishing Ltd. , 2003, ISBN 0 - 7546 - 3053 - 6, Google
Books
Wikipedia, the Free Encyclopedia
[نمایش]
ن • ب • و
کشورهای جنوب آسیا
[نمایش]
ن • ب • و
کشورهای آسیا
[نمایش]
ن • ب • و
اتحادیه کشورهای همسود
از ویکی پدیا
همچنین:
جزر المالدیف هی جزر صغیرة تقع فی قارة آسیا فی المحیط الهندی، وهی دولة مسلمة حیث أن معظم سکانها مسلمون، ویمر علیها خط الاستواء جنوبا، وکان یسمیها العرب قدیما ذیبة المَهَل أو محلدیب ویُرجح أنه قد تم تحریفه وأصبح ینطق مالدیف.
حکمت بریطانیا جزر المالدیف 78 سنة بوصفها محمیة بریطانیة، وقد استقلت جزر المالدیف فی عام 1965م، واسمها فی اللغة الرسمیة هو دیفی راجی ( جمهوریة المالدیف ) ، ویبلغ عدد سکانها 309 ألف نسمة وعاصمتها مالیه.
وجزر المالدیف عضو فی دول الکومنولث وقد انضمت فی 1982 وقد . . .

بپرس