ماش پتی

گویش مازنی

/maash pati/ ماش پتی غذایی آبکی و خورش مانند استاین غذا را بیشتر در زمستان و بهار می پزند و همراه با پلو(کته ی ساده)می خورنداین غذا بدون گوشت بوده و از نظر پروتیین گیاهی بسیار غنی استمواد مصرفی در این غذا عبارتند از: ماش - اسفناج ۳ چغندر ۴ کدوحلوایی(کدوتنبل) ۵ سیر کوبیده ۶ روغن ۷ آب نارنج(ترشی انار یا ترشی آلو) ۸ نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافیطرز تهیه این غذا به شرح زیر است: ماش را پاک کرده و شسته با مقداری آب در دیگ ریخته و روی شعله گذارندپس از چند جوش کمی آب سرد اضافه کنند و پوسته های ماش را که روی آب قرار گرفته است با کفگیر بر می دارند(فقط یکبار) پس از اینکه ماش، نیم پز شد اسفناج را که از قبل شسته و خرد کرده اند در قابلمه ریخته و چغندر پخته را خردخرد نموده و در آن ریزندگاهی کدو را همراه با چغندر خرد نموده و در آن ریزندگاهی کدو را همراه با چغندر خرد نموده و به مواد فوق اضافه کنندپس از چند جوش حرارت را کم نمایند تا مواد داخل دیگ به اصطلاح جا بیفتدآنگاه فلفل، زردچوبه، نمک و آب نارنج را بر آن بیفزایندگاهی کمی شکر نیز بر آن اضافه کنندپس از چند جوش ملایم، غذا را از روی اجاق برداشته و سیر کوبیده شده را که قبلا و به صورت جداگانه در روغن سرخ شده است بر سطح آن ریزند و میل کنندلازم به یادآوری است که مواد اصلی این خورشت ماش و روغن است

پیشنهاد کاربران

بپرس