( ماش آش ) /maash aash/ ماش آش از انواع آش های بومی است که مواد اصلی آن ماش، روغن، پیاز، برنج و ادویه جات استطرز تهیه ی آش ماش به این ترتیب است که ابتدا ماش بوجار شده و شسته شده را به همراه چند لیوان آب در دیگ ریزند و آن را روی اجاق گذارندپس از جوش آمدن آب پیوسته آن را هم زنندپوسته های برآمده ی ماش را با کفگیر جدا سازندپس از پخته شدن ماش مقداری برنج شسته شده را درون دیگر ریخته و فلفل و نمک بر آن بیفزایندپس از اینکه آش به لعاب نشست، پیاز تفت داده شده را بر آن اضافه کنند و جهت خوش طعم شدن آش مقداری نعنای تفت اده شده را نیز بر آن بیفزایندپس از چند جوش آش را از روی اجاق برداشته و میل کننداین آش بیشتر در زمستان ها و برای بیماران سرماخورده طبخ شود