ماسوله

/mAsule/

لغت نامه دهخدا

ماسوله. [ ل ِ ] ( اِخ ) نام قصبه و همچنین نام یکی از دهستانهای چهارگانه بخش مرکزی شهرستان فومن است. این دهستان در قسمت جنوب باختری بخش مرکزی فومن واقع است ، منطقه ای است کوهستانی و هوای آن سردسیرسالم است. مرکز دهستان قصبه ماسوله است. این دهستان از 30 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده است و در حدود 9000 تن سکنه دارد. قرای مهم آن عبارتند از: قصبه ماسوله ، و قراء مسجدبر، هفتخوانی ، سیاه ورود، توسه کله ، زید، کیشه در. و بلوک آلیان که از چندین قریه کوچک کوهستانی تشکیل می شود جزء دهستان ماسوله است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ). طول آن 30 و عرض آن 12 هزارگز و مرکز آن ماسوله است که 1050 متر از سطح دریاارتفاع دارد. در جنوب ماسوله معدن آهن مهمی است که در قسمت مرتفعی واقع شده و طبقات آن در حدود 9 متر است و از دوره های قدیم استخراج می شده است. ( از جغرافیایی سیاسی کیهان ص 274 ). و رجوع به همین مأخذ شود.

ماسوله. [ ل ِ ] ( اِخ ) قصبه مرکز دهستان ماسوله است که در بخش مرکزی شهرستان فومن واقع است. کوهستانی و سردسیر است و در حدود 6000 تن سکنه دارد. آب معدنی گازدار و انواع کانها از قبیل آهن و مس در کوههای ماسوله وجود دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

فرهنگ فارسی

قصبه مرکز دهستان ماسوله ۲۴ کیلومتری باختر فومن . کوهستانی سردسیر ۶٠٠٠ سکنه .
قصبه مرکز دهستان ماسوله است که در بخش مرکزی شهرستان فومن واقع است

گویش مازنی

/maasoole/ قرقره محرف ماسوره

دانشنامه آزاد فارسی

ماسولِه
شهری در استان گیلان، شهرستان فومن، بخش سردار جنگل. با ارتفاع ۱,۰۸۰ متر، در منطقه ای کوهستانی و جنگلی، در ۵۵کیلومتری غرب جنوبی رشت و ۳۰کیلومتری غرب جنوبی فومن، در دامنۀ کوه ماسوله داغ، سر راه فومن به خلخال قرار دارد. اقلیم این شهر معتدل مایل به سرد و مرطوب و جمعیت آن ۵۵۹ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

بپرس