ماریا بورساچ

پیشنهاد کاربران

ماریا بورساچ ( به زبان سیریلیک صربی: Мария Бурсаћ؛ ۲ اوت ۱۹۲۰–۲۳ سپتامبر ۱۹۴۳ ) یکی از اعضای پارتیزان های یوگسلاوی در طول جنگ جهانی دوم در یوگسلاوی و اولین زنی بود که به عنوان قهرمان خلق یوگسلاوی اعلام شد.
...
[مشاهده متن کامل]

بورساچ در یک خانواده کشاورز صرب بوسنیایی در روستای کامینکا در نزدیکی دوروار متولد شد. پس از تهاجم نیروهای محور به یوگسلاوی و ایجاد دولت مستقل کرواسی در آوریل ۱۹۴۱، بورساچ از جنبش مقاومت پارتیزانی به رهبری حزب کمونیست یوگسلاوی حمایت کرد. او مانند سایر زنان روستای خود، برای جنگ چریکی، آذوقه، لباس و سایر لوازم جمع آوری می کرد. در سپتامبر ۱۹۴۱، بورساچ به عضویت اتحادیه جوانان کمونیست یوگسلاوی درآمد. در آگوست، او به عنوان کمیسار سیاسی تیپ کشاورزی ۱ کارینا، که محصولات را در دره رودخانه سانیکا برداشت می کرد، منصوب شد ودر پایان تابستان در اتحادیه کمونیست های یوگسلاوی پذیرفته شد.
بورساچ در فوریه ۱۹۴۳ پارتیزان شد و به تیپ ۱۰ کراجینا که تازه تأسیس شده بود پیوست. به عنوان بخشی از این تیپ، او در بوسنی و هرزگوین، کنین، ورلیکا و لیونو جنگید و به عنوان امدادگر خدمت کرد. در سپتامبر ۱۹۴۳، بورشاک هنگام پرتاب یک نارنجک دستی در جریان حمله به پایگاه آلمان پرکوسی در شمال غربی بوسنی از ناحیه پا مجروح شد. هنگامی که او به بیمارستان صحرایی در ویدوو سلو منتقل شد، آهنگ های پارتیزانی خواند. زخم عمیق بورساچ به زودی تبدیل به قانقاریا شد و در ۲۳ سپتامبر ۱۹۴۳ در بیمارستان درگذشت. ماه بعد او قهرمان دولتی یوگسلاوی اعلام شد. پس از جنگ، مدارس، خیابان ها و سازمان ها به یاد شایستگی های و یادبود پارتیزان ها به نام او نامگذاری شدند.
بورساچ در ۲ اوت ۱۹۲۰ در روستای کامنیکا، در نزدیکی دوروار در منطقه بوسانسکا کراینا، بخش شمال غربی بوسنی و هرزگوین ( در آن زمان بخشی از پادشاهی صرب ها، کروات ها و اسلوونیایی ها، و در سال ۱۹۲۹ به یوگسلاوی تغییر نام داد ) به دنیا آمد. در منطقه دوروار عمدتاً جمعیت صرب ها ساکن بودند و مسلمانان بوسنیایی و کروات ها کمتر از چهار درصد جمعیت را تشکیل می دادند. بورساچ بزرگ ترین فرزند از پنج فرزند سنگ تراش نیکولا بورساچ و همسرش جوکا بود که بیشتر در مزرعه خانوادگی خود گوسفند و گاو پرورش می دادند. بورساچ مانند دیگر دختران روستا به مدرسه نمی رفت زیرا فقط پسران در دبستان دوروار درس می خواندند. او تا چهارده سالگی چوپان بود و بعدها در کارهای خانه و کشاورزی به مادرش کمک می کرد. بورساچ قبل از گذراندن دوره شش ماهه خیاطی در درور مهارت هایی در بافندگی، ریسندگی و گلدوزی به دست آورد.

ماریا بورساچماریا بورساچماریا بورساچماریا بورساچ
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ماریا_بورساچ

بپرس