مارتین بوسر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کشیش اصلاحگر پروتستانی در ویزمبورگ بود که به علت تبلیغات اصلاح گری پروتستانی، توسط کلیسای کاتولیک، تکفیر و مجبور به مهاجرت به استراسبورگ شد.
مسیحیت در ده قرن نخست حیات خود غیر از انشعاب آریانیزم که قائل به پیامبری عیسی بودند و در قرن هشتم جذب اسلام شدند تقریبا انشعاب قدرتمندی در خود ندید.اما از قرن یازدهم بود که مسیحیت شرقی به سبب باور نداشتن به رهبری پاپ و چند مناقشه الهیاتی دیگر از مسیحیت غربی روم جدا شد و در نتیجه کلیسای ارتدکس (به معنای راست کیش) پدیدار شد و این در حالی بود که اکثریت با کاتولیک ها بود.این وضع نزدیک به پنج قرن ادامه داشت اما کلیسای کاتولیک نتوانست پیروان پر شمارش را از خود راضی نگاه دارد. زیرا در نتیجه روی آوردن مسئولین کلیسا به دنیا و غافل شدن از وضعیت روحانی پیروان و یک سری عوامل دیگر اعتراض هایی در گوشه و کنار دنیای کاتولیک شنیده شد و مارتین لوتر به عنوان سرآمد این اعتراض گران شناخته می شد. با توجه به اینکه این گروه به وضعیت موجود کلیسای کاتولیک معترض بودند به ایشان نام پروتستان (معترضان) اطلاق شد.از رهبران بنام این اعتراض ها شخصی به نام مارتین بوسر بود که او نیز خود را تا حدی مُلهم از اندیشه های مارتین لوتر می دانست.
راهب معترض به کلیسا
مارتین بوسر در سال ۱۴۹۱ در منطقه اشلتستاد ایالت آلزاس دیده به جهان گشود. با توجه به رشد گسترده مطالعات دینی در اواخر قرن پانزده بوسر به الهیات دینی علاقه مند شد و در پانزده سالگی در سلک راهبان دومینیکن در آمد. (البته عده ای ورود او به تشکیلات دومینیکن را به خاطر استفاده از امکانات و فرصت های آموزشی ایشان می دانند.) او در مکتب فکری توماس آکویناس پرورش یافت و به انسان گرایی اراسموس و شوق او به اصلاح کلیسا احترام فوق العاده ای می گذاشت.در سال ۱۵۱۷ برای تحقیقات بیشتر در زمینه الهیات به هایدلبرگ رفت. در نتیجه در مجمع سالیانه راهبان آگوستینی که در سال ۱۵۱۸ در آنجا برقرار بود شرکت کرد.اینجا بود که برای نخستین بار او با اندیشه های لوتر آشنایی یافت. زیرا در مناظره هایدلبرگ عمیقا تحت تاثیر سخنرانی لوتر قرار گرفت و پیرو عقائد او گشت. زیرا او در ضمن مباحثات دریافت که لوتر با دقت و صراحت همان چیزی (اصلاحات در کلیسا) را شرح می دهد که اراسموس به طور ضمنی به آن اشاره کرده بود.
استراسبورگ و رهبری نهضت اصلاح دینی
در ماه مه سال ۱۵۲۳ بوسر به شهر امپراتوری استراسبورگ نقل مکان کرد. در این زمان نهضت اصلاح به شکلی ضعیف و به رهبری ماتئو رل در این شهر آغاز شده بود و گروهی از اصلاح گران معروف نیز در آنجا ساکن شده بودند اما در میان همه این مارتین بوسر بود که رهبری این نهضت را به عهده گرفت.بوسر بیشترین تاثیر را بر استراسبورگ داشت به طوری که در دهه ۱۵۳۰ توانست کلیسای اصلاح شده ماندگاری را تثبیت کند که به الگوی دیگر شهرهای اصلاح طلب تبدیل شود. او برای رسیدن به هدفش تشکیل گروه های کوچک در هر کلیسا را پیشنهاد کرد که از نظر او می توانست باعث رشد روحانی تمام اعضا شود.
فرار به انگلیس
...

دانشنامه عمومی

مارتین بوسر ( به انگلیسی: Martin Bucer ) ( ۱۴۹۱ - ۱۵۵۱ میلادی ) کشیش اصلاحگر پروتستانی در ویزمبورگ بود که به علت تبلیغات اصلاحگری پروتستانی، توسط کلیسای کاتولیک، تکفیر و مجبور به مهاجرت به استراسبورگ شد. وی به عقاید لوتری و کالوینی معتقد بود و آن را تبلیغ می کرد. او سعی می کرد بین عقاید لوتر و تسوینگلی تلفیق و اعتدالی بدست آورد.
بوسر در خانواده فقیری به دنیا آمد. پدر و پدربزرگش نجار بودند و بشکه های چوبی میساختند. او را به مدرسه لاتین فرستادند و در سال ۱۵۰۷ پس از اتمام دوره مدرسه وی به صومعه دومینیکن ها فرستاده شد و بعد از چندی راهب صومعه و سپس دستیار کشیش گردید. در سال ۱۵۱۵ به خدمت در صومعه دومینیکن هایدلبرگ وارد شد. در سال ۱۵۱۸ در پی انجام مناظره های هایدلبرگ که توسط لوتر انجام گردید باوی آشنا گردید و شیفته عقاید او شد. در سال۱۵۲۳ بدنبال فشارهای کلیسای کاتولیک وی به استراسبورگ نقل مکان کرد قبلاً عریضه ای به تسویگلی نوشته بود و خواهان مهاجرت به سوئیس بود ولی بعداً تغیر عقیده داد. در استراسبورگ مواعظ خود را با احتیاط آغاز نمود و مورد حمایت کشیش ماتیو زل قرار گرفت و در همین دوران بود که کتاب های خودش را انتشار داد. [ ۱]
عکس مارتین بوسرعکس مارتین بوسر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس