ماراتون

لغت نامه دهخدا

ماراتون. ( اِ ) رجوع به «ماراس » شود.

ماراتون. [ ت ُ ] ( اِخ ) روستائی در یونان و در چهل هزارگزی آتن است که به سبب پیروزی میلتیاد ، فرمانده سپاه یونان در 490 ق. م. بر نیروی ایران شهرت یافت. معروف است که قاصدی میخواست خبر این پیروزی را به مردم آتن برساند از شدت خستگی بمرد. ( از لاروس ).

فرهنگ فارسی

قصبه ایست در یونان در ناحیه آتیک که امروزه حزو [ آتیک ] و [ بئوسی ] است و در ۴٠ کیلومتری آتن قرار دارد . در دشت نزدیک ماراتون در سال ۴۹٠ ق م. جنگی بین ایرانیان و یونانیان روی داد که فرماندهی نیروی ایران با داریوش کبیر و فرماندهی سپاه یونان با [ میلسیاد] بود . در این جنگ ایرانیان شکست خوردند . پیکی که خبر پیروزی سپاه یونان را به آتن برد چنان بسرعت راه بین ماراتون و آتن را پیموده بود که بمحض رسیدن به آتن جان سپرد .
روستایی در یونان

دانشنامه عمومی

ماراتون (فیلم ۲۰۰۵). «ماراتون» ( انگلیسی: Marathon ( 2005 film ) ) فیلمی در ژانر زندگینامه ای و درام است که در سال ۲۰۰۵ منتشر شد.
عکس ماراتون (فیلم ۲۰۰۵)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

ماراتون (marathon)
مسابقۀ دو استقامت به مسافت ۴۲,۱۹۵. اولین بار در ۱۸۹۶ در آتن در زمرۀ بازی های المپیک قرار گرفت. مسافت مسابقه متغیر بود تا این که در ۱۹۲۴ تثبیت شد. اخیراً مسابقات ماراتون برای طیفی وسیع تر از مردم در قالب دوهای همگانی و نیز برای سالمندان باب شده است. دو ماراتون نام خود را از داستان سربازی یونانی به نام «فیدیپیدس» گرفته که در ۴۹۰پ م مسافت ۳۹کیلومتری میدان رزم ماراتون تا شهر آتن را دوید تا از پیروزی یونانی ها بر ایرانی ها خبر دهد. دو ماراتون با مسافت فعلی از ۱۹۰۸ در بازی های المپیک جای گرفت. در این سال ۳۸۵ یارد به ۲۶ مایل (فاصلۀ وینزر تا لندن) اضافه شد تا دونده بتواند مسابقۀ دو را در مقابل جایگاه سلطنتی ورزشگاه وایت سیتی به پایان برساند. دوهای ماراتون مشهور عبارت اند از ماراتون بوستون (۱۸۹۷)، ماراتون نیویورک (۱۹۷۰)، ماراتون شیکاگو (۱۹۷۷) و ماراتون لندن (۱۹۸۱). در دهۀ ۱۹۸۰ دوهای نیمه ماراتون در مسافت ۲۱ کیلومتر متداول شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس