مادران پارک لاله

پیشنهاد کاربران

مادران عزادار ( آبان ادامه دارد ) یا مادران پارک لاله گروهی از زنان ایرانی بودند که همسر یا فرزندانشان در اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ توسط مأموران امنیتی و حکومتی کشته شده اند. این گروه همچنین شامل بستگان قربانیان نقض حقوق بشر قبلی، از جمله اعدام دسته جمعی زندانیان عقیدتی - سیاسی ایران در تابستان ۱۳۶۷ است. خواسته اصلی مادران عزادار پاسخگویی دولت در قبال مرگ، دستگیری و ناپدید شدن فرزندانشان است. این مادران شنبه ها در پارک لاله تهران تجمع می کردند که توسط مأموران امنیتی سرکوب می شدند.
...
[مشاهده متن کامل]

مادران عزادار خواستار لغو احکام اعدام برای زندانیان سیاسی، آزادی زندانیان عقیدتی و محاکمه «کسانی که مسئول و دستور دهنده قتل فرزندانشان بودند» شده اند. در سال ۱۳۸۸، شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل ایرانی، از زنان سراسر جهان خواست تا با لباس مشکی پوشیدن و ملاقات در پارک های محله در روزهای شنبه از ساعت ۷ تا ۲۰، با مادران عزادار همبستگی خود را اعلام کنند.
در ۱۹ دی ۱۳۸۸ بیش از ۳۰ مادر عزادار توسط مأموران امنیتی در پارک لاله دستگیر شدند. به گفته شاهدان عینی، بیش از ۱۰۰ مأمور پلیس و لباس شخصی به این مادران حمله کردند که با خشونت مادران را به داخل ون های پلیس بردند. این دستگیری ها به طور گسترده توسط سازمان های حقوق بشر محکوم شد. این مادران در ۲۴ دی ۱۳۸۸ از زندان آزاد شدند.
ژیلا کرم زاده مکوندی از اعضای گروه، در ۶ آذر ۱۳۹۰ به اتهام «تأسیس سازمان غیرقانونی» و «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت و به دو سال حبس محکوم، و به زندان اوین منتقل شد. عفو بین الملل به زندانی شدن او اعتراض کرد و او را زندانی عقیدتی معرفی کرد که «فقط به دلیل فعالیت های مسالمت آمیزش به عنوان عضوی از پارک مادران لاله بازداشت شده است». در ۴ آوریل ۲۰۱۲، منصوره بهکیش از اعضای گروه مطلع شد که او به دلیل فعالیت با گروه به چهار سال زندان محکوم است. یکی دیگر از اعضای لیلا سیف اللهی و یکی دیگر از حامیان مرد به نام نادر احسنی هر کدام به دو سال حبس محکوم شدند اما هنوز برای شروع احکام احضار نشده بودند.

مادران پارک لاله
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مادران_پارک_لاله

بپرس