لیکوپن ( به انگلیسی: Lycopene ) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۴۴۶۹۲۵ است. که جرم مولی آن 536. 873 g/mol می باشد و به عنوان تتراترپن و کاروتن طبقه بندی می شود[ ۳] . شکل ظاهری این ترکیب، قرمز جامد است. لیکوپن یک مادهٔ مغذی ضروری برای انسان نیست اما معمولاً در رژیم غذایی و به طور عمده در غذاهای تهیه شده با گوجه فرنگی یافت می شود. [ ۴]
جذب لیکوپن مستلزم ترکیب آن با چربی و اسیدهای صفراوی به منظور تبدیل شدن به میسل است. [ ۵] جذب روده ای لیکوپن با وجود چربی و پختن افزایش می یابد. [ ۵] لیکوپن های موجود در مکمل های غذایی طبیعی ( محلول در روغن ) ممکن است موثرتر از لیکوپن های موجود در غذا جذب شوند. [ ۵]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفجذب لیکوپن مستلزم ترکیب آن با چربی و اسیدهای صفراوی به منظور تبدیل شدن به میسل است. [ ۵] جذب روده ای لیکوپن با وجود چربی و پختن افزایش می یابد. [ ۵] لیکوپن های موجود در مکمل های غذایی طبیعی ( محلول در روغن ) ممکن است موثرتر از لیکوپن های موجود در غذا جذب شوند. [ ۵]
wiki: لیکوپن