لیکوپن

دانشنامه عمومی

لیکوپن ( به انگلیسی: Lycopene ) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۴۴۶۹۲۵ است. که جرم مولی آن 536. 873 g/mol می باشد و به عنوان تتراترپن و کاروتن طبقه بندی می شود[ ۳] . شکل ظاهری این ترکیب، قرمز جامد است. لیکوپن یک مادهٔ مغذی ضروری برای انسان نیست اما معمولاً در رژیم غذایی و به طور عمده در غذاهای تهیه شده با گوجه فرنگی یافت می شود. [ ۴]
جذب لیکوپن مستلزم ترکیب آن با چربی و اسیدهای صفراوی به منظور تبدیل شدن به میسل است. [ ۵] جذب روده ای لیکوپن با وجود چربی و پختن افزایش می یابد. [ ۵] لیکوپن های موجود در مکمل های غذایی طبیعی ( محلول در روغن ) ممکن است موثرتر از لیکوپن های موجود در غذا جذب شوند. [ ۵]
عکس لیکوپنعکس لیکوپنعکس لیکوپن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

لیکوپِن (lycopene)
رنگیزۀ کاروتئوییدی قرمزرنگی در گوجه فرنگی، میوۀ گل سرخ و بسیاری از سته ها. لیکوپن مادۀ اصلی همۀ کاروتئوییدهای طبیعی است و به علت داشتن خواص ضد سرطان، معروف است. در پژوهشی که در سال ۲۰۰۰ پژوهشگران اسرائیلی صورت دادند، افزودن لیکوپن به یاخته های سرطانی تومورهای دهانی موجب کشتن آن ها می شود. همچنین، شواهد بسیار و فزاینده ای وجود دارد که وجود لیکوپن در رژیم غذایی بدن را در برابر بعضی از سرطان ها، مثل سرطان پستان و پروستات، حفظ می کند. نتیجۀ یک پژوهش در امریکا نشان داد که خوردن دو یا چند فرآوردۀ گوجه فرنگی در هفته خطر سرطان پروستات را تا ۳۴ درصد کاهش می دهد.

پیشنهاد کاربران

بپرس