لیلان

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

لیلان. [ ل َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان سلگی شهرستان نهاوند واقع در 16هزارگزی باختر شهر نهاوند، کنار رودخانه سراب گیلان. جلگه و سردسیر. دارای 655 تن سکنه. آب آن از چشمه. محصول آنجا غلات ، توتون ، حبوبات و لبنیات. شغل اهالی زراعت و گله داری و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).

لیلان. [ ل َ ] ( اِخ ) از کوههای دوهزار مازندران. ( سفرنامه رابینو بخش انگلیسی ص 153 ).

لیلان. [ ل َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان گاودول بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع در 44هزارگزی جنوب مراغه و پنج هزارگزی شوسه مراغه به میاندوآب. جلگه ، معتدل و مالاریائی. دارای 1894 تن سکنه. آب آن از رودخانه لیلان و چاه. محصول آنجا غلات ، نخود، چغندر، توتون ، کشمش ، بادام و زردآلو. شغل اهالی زراعت و صنایع دستی گلیم و جاجیم بافی و راه آن ارابه رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

لیلان. [ ل َ ] ( اِخ ) قصبه ای جزء دهستان دالائی بخش خمین شهرستان محلات واقع در پانزده هزارگزی خمین و 8هزارگزی جنوب راه خمین به اراک. جلگه و معتدل. دارای 1674 تن سکنه.آب آن از قنات. محصول آنجا غلات ، چغندر، پنبه و باغات بادام. شغل اهالی زراعت و صنایع دستی آنان قالیچه و ژاکت بافی است و از راه شوسه خمین به اراک راه فرعی به آبادی دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

فرهنگ فارسی

قصبه ایست از دهستان دالائی بخش خمین شهرستان محلات ۱۵ کیلومتری خمین جلگه معتدل ۱۶۷۴ سکنه . غله : چغندر پنبه و بادام .
قصب. جزئ دهستان دالائی بخش خمین شهرستان محلات واقع در پانزده هزار گزی خمین و ۸ هزار گزی جنوب راه خمین به اراک ٠ جلگه ٠ معتدل ٠ فارسی و ارمنی زبان ٠ آب از قنات ٠ محصول غلات و تریاک و چغندر و پنبه و باغات و بادام ٠ شغل اهالی زراعت و قالیچه و ژاکت بافی است و از راه شوس. خمین به اراک راه فرعی به آبادی دارد ٠

دانشنامه عمومی

لِیلان، شهری در بخش مرکزی شهرستان لیلان در استان آذربایجان شرقی ایران است. [ ۱] این شهر، مرکز شهرستان لیلان است. [ ۲]
این شهر در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق شهر ملکان، ۱۶۳ کیلومتری جنوب غرب شهر تبریز و ۶۷۸ کیلومتری شمال غرب شهر تهران واقع شده است.
شهر باستانی لیلان که پس از اسلام به عنوان یکی از بزرگ ترین و مهم ترین شهرهای آذربایجان مطرح می شد، بر اثر زلزله ها، سیل ها و سایر بلایای طبیعی از بین رفته است و امروزه تنها شهری متروکه در معرض دید قرار دارد. در سال های اخیر هم با توجه به باستانی بودن منطقه، کاوشگران و مورخان بسیاری در محل شهر باستانی لیلان مشغول به تحقیق و جستجو شده اند. این خود عاملی برای جذب جمعیت در این شهر شده است، تا جایی که علاوه بر این که تعداد بسیاری از اهالی به سایر نقاط کوچیدند، مهاجرانی نیز از روستاهای مجاور وارد این روستا شدند. تا این که در سال ۱۳۷۴ خورشیدی بر اساس آمارهای جمعیتی که جمعیت آن بیش از ۵٬۰۰۰ نفر برآورد شده بود و با توجه به باستانی بودن منطقه، لیلان به شهر تبدیل شد. امروزه لیلان پیش رفت هایی را متحمل شده است و در واقع لیلان امروزی، وارث آن شهر باستانی است. [ ۳]
شهر شیز اقامتگاه تابستانی خسرو پرویز ظاهراً در نواحی دریاچه ارومیه در سر راه مراغه و تبریز در نزدیکی لیلان بوده است. گویند در نزدیکی آن چشمهٔ نفتی بوده که آتشکده آذرگشسپ بواسطهٔ آن روشن می شده است در دوره ساسانی معمولاً یکی از مرزبانان را به حکومت آذربایجان می گماردند. در اواخر آن دوره حکومت آذربایجان در دست خاندان ( فرخ هرمزد ) بود؛ و پایتخت آن ( شیز ) یا ( گنزب ) نام داشت که مطابق با ویرانه های لیلان در جنوب شرقی دریاچه ارومیه گزارش شده است. .
کشف ۲۳ سکه طلا متعلق به دوران بیزانس در آذربایجان شرقی به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، فرزین حق پرست مدیرکل میراث فرهنگی این اداره کل گفت: «در جریان سامان دهی منطقه تاریخی لیلان از شهرستان ملکان و با تلاش و پیگیری های مجدانه متخصصان باستان شناس این اداره کل، این سکه ها کشف شده است. »
حق پرست یادآور شد: «این سکه های بیزانسی، از جنس طلا هستند و حدود دو برابر سکه بهار آزادی وزن دارند و کشف این سکه ها گمانه زنی ها دربارهٔ مکان شهر تاریخی «شیز» را به یقین نزدیک تر می کند. »
عکس لیلانعکس لیلانعکس لیلانعکس لیلانعکس لیلانعکس لیلان

لیلان (ماه نشان). لیلان یک روستا در ایران است که در شهرستان ماه نشان استان زنجان واقع شده است. [ ۱] لیلان ۱۳۱ نفر ( ۳۱ خانوار ) جمعیت دارد.
عکس لیلان (ماه نشان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

لِیْلان
شهری در استان آذربایجان شرقی، شهرستان ملکان، و مرکز اداری بخش لِیلان. با ارتفاعی حدود ۱,۳۳۰ متر، در سرزمینی تپه ماهوری، در ۱۱۸کیلومتری جنوب تبریز و ۱۷کیلومتری جنوب شرقی ملکان، در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی میاندوآب قرار دارد. اقلیم آن معتدل و نیمه خشکو جمعیت آن ۶,۰۹۱ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

بپرس