لو کوربوزیه

دانشنامه عمومی

لو کوربوزیه ( به فرانسوی: Le Corbusier ) با نام اصلی شارل - ادوار ژانِره - گری ( به فرانسوی: Charles - Édouard Jeanneret - Gris ) ( زادهٔ ۶ اکتبر ۱۸۸۷ - درگذشتهٔ ۲۷ اوت ۱۹۶۵ ) معمار، طراح، شهرساز، نویسنده و نقاش سوئیسی بود. وی به عنوان یکی از اولین پیشگامان معماری مدرن و سبک بین المللی مشهور است. در ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۶، هفده پروژه لو کوربوزیه در هفت کشور در فهرست سایت های میراث جهانی یونسکو به عنوان آثار معماری لو کوربوزیه، به عنوان میراث جهانی یونسکو. ثبت شدند. [ ۱]
لو کوربوزیه در لا - شو - د - فون ( به فرانسوی: La Chaux de Fonds ) ، شهر کوچکی در شمال غربی سوئیس، در نزدیکی مرز فرانسه متولد شد. وِی علاقهٔ زیادی به هنرهای بصری داشت و نزد شخصی به نام چارلز لپلاتنیه، که معلم یک مدرسهٔ هنرهای زیبای محلی بود و خود در بوداپست و پاریس درس خوانده بود، به آموختن مبانی هنر پرداخت.
اولین خانه هایی که او طراحی کرد در لشودفوند و متعلق به خود وی بودند، مانند ویلا فالت ( Villa Fallet ) ویلا شوآب ( Villa Schwob ) و ویلا ژان نرت ( این خانهٔ آخر را برای پدر و مادرش ساخته بود ) . این خانه ها یادآور سبک معماری رایج، منطبق بر طبیعت کوه های بومی در آن منطقه، یعنی رشته کوه های آلپ بودند. لو کوربوزیه دائماً برای فرار از محدودیت های حاکم در شهرش، به دورتا دور اروپا سفر می کرد. در حدود سال ۱۹۰۷ به پاریس رفت. در آنجا در دفتر یک فرانسوی پیشگام تولید بتن تقویت شده، به نام آگوست پِره کار پیدا کرد.
وی در اواخر سال ۱۹۱۱ به بالکان، آسیای صغیر، یونان و رم سفر کرد و نقاشی های بسیاری از این سفر با خود به همراه آورد.
دفترچه ای از پیش طرحهای او در این مسافرت، حاوی طرح هایی از معبد پارتنون، به خوبی اثبات کنندهٔ تأثیرات ارائه شده در کار بعدی او به نام «به سوی یک معماری» ( وِر اون آرشیتِکتور Vers Une Architecture ) در سال ۱۹۲۳ بود. او در سال ۱۹۱۶ و در سن ۲۹ سالگی برای همیشه به پاریس نقل مکان کرد و در سال ۱۹۲۰، لقب لو کوربوزیه را که اسم پدربزرگ مادری اش بود به عنوان اسم مستعار خود انتخاب کرد.
لو کوربوزیه در طی فعالیت حرفه ای خود، استفاده از یکی از شاخص ترین مصالح ساختمانی مدرن یعنی بتن را به نهایت زیبایی رساند و کارهای وی مورد تقلید جهانی قرار گرفت.
در زمینه معماری لو کوربوزیه خانه را به عنوان ماشینی برای زندگی عنوان کرد، همانگونه که اتومبیل ماشینی برای حرکت است. وی پنج نکته را در ساختمان های مدرن معرفی کرد که عبارتند از:
عکس لو کوربوزیهعکس لو کوربوزیهعکس لو کوربوزیهعکس لو کوربوزیه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

لوکورْبوزیِه (۱۸۸۷ـ۱۹۶۵)(Le Corbusier)
کلیسای رونشان، نوتردام فرانسه
(نام اصلی: شارل ادوئار ژانره) معمار فرانسوی، زادۀ سوئیس. از نمایندگان پرنفوذ و تأثیرگذار جنبش مدرن، و از نوآورترین معماران قرن ۲۰ بود. شیوۀ کارکردگرایی شاخصش نخستین بار در طراحی های شهری پیشنهادی اش در اوایل دهۀ ۱۹۲۰ تجلّی یافت؛ در این طراحی ها به دفاع از «باغْ شهرهای عمودی» با منطقه بندی نواحی زندگی و کار، و تفکیک مسیرهای عبور و مرور، به منزلۀ راه حل هایی برای توسعه و بی نظمی شهری پرداخت. از دهۀ ۱۹۴۰ شماری از طرح هایش برای ویلاهای چندطبقه اجرا شد؛ اونیته دَبیتاسیون، مارسی (۱۹۴۷ـ۱۹۵۲)، از برجسته ترینِ آن هاست، که در آن از سیستم مُدولی و واحدهایی با اندازه های استاندارد ـ متناسب با اندازه های بدن انسان ـ استفاده شده است. ویلاهای سفیدکاری شده اش را در دهۀ ۱۹۲۰، در شیوۀ کوبیسم، و همچون «ماشین هایی برای زندگی کردن» طراحی کرد، و در آن ها با استفاده از پلان آزاد برای فضاهای داخلی، و بهره گیری از پیلوت (پایه هایی که ساختمان روی آن ها سوار بود) و باغچه های پشت بام، به حداکثر فضا و نور دست یافت. بعدها با استفاده از نماهای خارجیِ ناتمام و خشن، ازجمله در ساختمان وزارت آموزش در ریو د ژانیرو (۱۹۳۶ـ۱۹۴۵)، با همکاری لوسیو کوشتا (۱۹۰۲ـ۱۹۹۸) و اسکار نیما یر، به شیوه ای گویاتر روآورد (که بشارتی بود بر ظهور بروتالیسم). نظریه های شهرسازی لوکوربوزیه در دورۀ بازسازی پس از جنگ جهانی دوم، بسیار تأثیرگذار بودند. این نظریه ها از طریق کارهای شهرسازی سیام اشاعه یافت؛ اگرچه دیدگاه هایش در باب منطقه بندی شهری، فقط در طرح شبکه مانند شهر جدید چندیگر، هند (۱۹۵۱ـ۱۹۵۶)، کاملاً به اجرا درآمد. طراحی حجم وارش برای کلیسای نوتردام دو اوت دو رونشان (۱۹۵۰ـ۱۹۵۴)، که بر روی پیش پا افتاده ترین جزئیات آن نیز کار کرد، نمونه ای عالی از کارکردگرایی زیباشناختی است. لوکوربوزیه نخست نقاش و حکاک باسمه کار بود، لیکن بعدها به مشکلات جوامع صنعتی معاصر توجه یافت. کتاب هایش با نام های رویکرد به معماری (۱۹۲۳)، ولُو مدولار، در طراحی شهری و طراحی ساختمان در سراسر جهان تأثیرگذار بوده اند.

پیشنهاد کاربران

بپرس