لِوولوز (laevulose)
L ـ فروکتوز یا قند میوه. نوعی کتوزبا فرمول است و در بیشتر CH۲OH (CHOH)۳ COCH۲OH میوه های شیرین، عسل، و همراه دکستروز، در نشاسته ها موجود است. لوولوز را با جوشانیدن اینولین، نشاستۀ موجود در غده های گل کوکب، در آب به دست می آورند. همچنین، آن را می توان از تجزیۀ قند نیشکر به گلوکز و لوولوز یا از هیدرولیز ساکاروز با اسید سولفوریک به دست آورد. لوولوز آسان تر از گلوکز تخمیر می شود و عامل احیاکننده ای قوی است. شیرین تر از قند نیشکر است، راحت تر جذب می شود، و مبتلایان دیابت به جای قند نیشکر از آن استفاده می کنند.
L ـ فروکتوز یا قند میوه. نوعی کتوزبا فرمول است و در بیشتر CH۲OH (CHOH)۳ COCH۲OH میوه های شیرین، عسل، و همراه دکستروز، در نشاسته ها موجود است. لوولوز را با جوشانیدن اینولین، نشاستۀ موجود در غده های گل کوکب، در آب به دست می آورند. همچنین، آن را می توان از تجزیۀ قند نیشکر به گلوکز و لوولوز یا از هیدرولیز ساکاروز با اسید سولفوریک به دست آورد. لوولوز آسان تر از گلوکز تخمیر می شود و عامل احیاکننده ای قوی است. شیرین تر از قند نیشکر است، راحت تر جذب می شود، و مبتلایان دیابت به جای قند نیشکر از آن استفاده می کنند.
wikijoo: لوولوز