لوسمی حاد لنفاوی

دانشنامه عمومی

لوسمی حاد لنفوئیدی ( ALL ) یکی از انواع سرطان خون است. این نوع لوکمی سلول های لنفاوی یا لنفوسیت ها را تحت تأثیر قرار می دهد که بافت های لنفاوی را می سازند و روندی حاد دارد.
سرطان خون یا لوسمی یا لوکمیا بیماری پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن است. این بیماری در اثر تکثیر و تکامل ناقص گویچه های سفید خون و پیش سازهای آن در خون و مغز استخوان ایجاد می شود. لوسمی یکی از سرطانهای شایع در میان کودکان است.
در لوسمی مغز استخوان به صورت غیر عادی، مقدار بسیار زیادی سلول خونی تولید می کند. این سلولها با سلولهای خون نرمال و عادی متفاوت هستند و درست عمل نمی کنند. در نتیجه، تولید سلول های سفید خون طبیعی را متوقف کرده و توانایی فرد را در مقابله با بیماری ها از بین می برند. سلول های لوکمی همچنین بر تولید سایر انواع سلول های خونی که توسط مغز استخوان ساخته می شود از جمله گویچه های قرمز خون که اکسیژن را به بافت های بدن می رسانند، و پلاکتهای خونی که از لخته شدن خون جلوگیری می کنند، اثر منفی می گذارند لذا در انواع لوسمی ضعف ایمنی ، کم خونی و اختلال انعقاد خون داریم.
در لوسمی حاد ، سلول های مغز استخوان بلوغ مناسبی ندارند . سلول های لوسمیک نابالغ اغلب بلاست نامیده می شوند که به تولید مثل و تجمع ادامه می دهند . در لوسمی لنفوئیدی منشا سلولهای سرطانی رده لنفوسیتها بخصوص لنفوسیتهای B می باشد .
لوسمی حاد لنفوسیتی ( ALL ) در میان اطفال شایع تر است . سن کودکان مبتلا به بیماری معمولاً کمتر از ۱۰ سال است . سفید پوستان دو برابر نژاد آمریکایی – آفریقایی به ALL مبتلا می شوند .
عوامل خطر ، عواملی هستند که احتمال ابتلا فرد به سرطان را افزایش می دهد این عوامل با شیوه زندگی محیط و ژنتیک ( وراثت ) در ارتباط است .
عوامل خطر مرتبط با نحوه زندگی در انواع سرطان ها شامل سیگار یا نور شدید خورشید می باشد . تنها عامل مرتبط به شیوه زندگی که جزء عوامل خطر ثابت شده لوسمی است سیگاراست . عوامل محیطی ، عواملی هستند مانند رادیاسیون ، مواد شیمیایی و عفونت ها که در محیط اطراف ما قرار دارند . در محیط کار در معرض بنزن ( یک نوع ماده شیمیایی ) بودن به مقدار زیاد به مدت طولانی از عوامل خطر AML به حساب می آید . رادیاسیون به مقدار زیاد ( بازماندگان بمب اتمی یا حوادث رآکتورهای هسته ای ) بیش از دیگران در معرض AML یا ALL قرار دارند .
عکس لوسمی حاد لنفاویعکس لوسمی حاد لنفاویعکس لوسمی حاد لنفاوی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس