لوزه های کامی

دانشنامه عمومی

لوزه های کامی ( به انگلیسی: Palatine tonsils ) که faucial tonsils نیز نامیده می شوند، لوزه هایی در سمت چپ و راست عقب گلو هستند که اغلب به صورت توده های سفیدرنگ دیده می شوند. التهاب لوزه ها ( تونسیلیت ) اغلب و نه لزوماً باعث گلودرد و تب می شوند. در حالت های مزمن، برداشتن لوزه ( تونسیلکتومی ) تجویز می شود.
لوزه های کامی عبارت از دو توده بیضی شکل از بافت لنفاوی هستند که به صورت زوج در عقب حفره دهان و در حد طرفی آن واقع شده است. حفره لوزه ای که جایگاه لوزه کامی است در هر طرف بواسطه چین های کامی زبانی ( پالاتوگلوس ) و کامی حلقی ( پالاتوفارنژئوس ) ایجاد می شود. در سطح خارجی هر لوزه فرورفتگی های عمیقی بنام کریپت های لوزه ای دیده می شود. در انتهای فوقانی هر لوزه حفره ای تحت عنوان حفره بالالوزه ای ( Supratonsillar fossa ) وجود دارد و حد تحتانی آن بواسطه چین کوچکتر دیگری بنام چین مثلثی محدود می شود.
لوزه کامی از خارج با ماهیچه نیزه ای زبانی ( عضله استیلوگلوس ) و سرخرگ کامی صعودی مجاورت نزدیک دارد و هنگام برداشتن لوزه باید به این شریان توجه شود تا باعث خونریزی نگردد. تغذیه لوزه کامی از شاخه لوزه ای کامی صعودی و انشعابات پشتی سرخرگ زبانی است. شاخه زبانی عصب زبانی حلقی ( گلوسوفارنژئوس ) ضمن اینکه به صورت زیر مخاطی از حد خلفی لوزه کامی می گذرد تا در یک سوم خلفی زبان منتشر شود شاخه هایی نیز به مخاط لوزه می فرستد و حس آن را تأمین می کند.
عکس لوزه های کامی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس