لوریان

لغت نامه دهخدا

لوریان. ( اِخ ) نام بندر نظامی شهری در ایالت مربیهان به فرانسه. رجوع به لُریان شود.

لوریان. ( اِخ ) ج ِ لوری. قومی صحرانشین که اکثر ایشان راهزن باشند و بازیگری به کوچه ها و سرائیدن نیز پیشه دارند وبه مهره های بلور نیز بازی کنند و بلور لوریان کنایه از پیاله بلور است. ( غیاث ) ( آنندراج ) :
این زند بر چنگهای سغدیان پالیزبان
وآن زند بر نایهای لوریان آزادوار.
منوچهری.
کف در آن ساغر معلق زن چو طفل غازیان
کز بلور لوریانش طوق و چنبر ساختند.
خاقانی.
رجوع به لوری و لولی شود.

فرهنگ فارسی

( اسم ) جمع لوری طایف. کولی : این زند بر چنگهای سندیان پالیزبان وان زند بر نایهای لوریان آزادوار . ( منوچهری . د . چا . ۲۸ : ۲ )
نام بندر نظامی شهری در ایالت مربیهان به فرانسه .

دانشنامه عمومی

لُریان ( به فرانسوی: Lorient ) شهری در جنوب ایالت بریتانی فرانسه است. این شهر به راه آهن فرانسه متصل است. یک بزرگراه نیز از این شهر می گذرد. هم چنین فاصلهٔ این شهر تا کرانهٔ اقیانوس اطلس شمالی بسیار کم است.
عکس لوریانعکس لوریانعکس لوریان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

لوریان (Lorient)
بندر تجاری و پایگاه دریایی در استان موربیئانِ برتانی، در شمال غربی فرانسه، به فاصلۀ ۹۰کیلومتری جنوب برست، با ۶۱,۶۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۱)؛ حومۀ آن نیز ۱۵۰هزار نفر جمعیت دارد. بر شاخابه ای از خلیج بیسکی واقع شده که از دهانه های رودهای اسکورف و بلاوه تشکیل شده است. صنایع آن عبارت اند از ماهی گیری، کشتی سازی، الکترونیک، و تولید قطعات خودرو. ژان باپتیست کولبر، وزیر اعظم لوئی چهاردهم، در ۱۶۶۶ لوریان را به منزلۀ پایگاهی دریایی برای شرکت هند شرقی فرانسه بنا کرد. در ۱۷۸۲ دولت فرانسه آن را تصرف کرد و در ۱۸۱۵ مهم ترین تعمیرگاه کشتی های جنگی در فرانسه بود. آلمانی ها در جنگ جهانی دوم از آن به منزلۀ پایگاه زیردریایی ها استفاده کردند. سه چهارم این شهر در جنگ جهانی دوم ویران شد.

پیشنهاد کاربران

اجداد قوم لور می باشند که توسط بهرام گور ساسانی از هند وارد ایران شدند . قدیمی ترین کتابی که اسم مردم لور در آن آمده کتاب شاهنامه فردوسی می باشد و لورها را هندی معرفی می کند
لوریان

بپرس