لواش

/lavAS/

معنی انگلیسی:
kind of thin flat bread, [kind of thin flat bread]

لغت نامه دهخدا

لواش. [ ل َ ] ( اِ ) نان تنک. ( جهانگیری ). رُقاق. نان تنک و نرم و نازک. رُقاقه. نان تنک نرم. ( برهان ). نان تنک و نرم از گندم. این کلمه در ترکی مستعمل است. ( از غیاث اللغات ). لباش. ( آنندراج از جهانگیری ) :
گر عمرنامی تو اندر شهر کاش
کس بنفروشد به صد دانگت لواش.
مولوی.
پوز خود را لویشه کردستم
تا طمع بگسلد ز قرص لواش.
نزاری.
وآنگهی بر صف لواش زند
یا علی گوید و بر آش زند.
یحیی کاشی ( در هجو اکول از آنندراج ).

فرهنگ فارسی

لباس، نوعی نان بسیارنازک
( اسم ) ۱- حلقه ایست از ریسمان که برسر چوبی نصب کنند و آنرا بر لب اسب و خر و استر چموش گذارند و تاب دهند تا دیگر چموشی نکند : بندم بتو نعل چون هجا میسازم از قوس قزح لواش. بینی تو . ( حکیم شفائی فر نظا . ) ۲- ( کشتی ) یکی از فنون کشتی که جزو کارهای عجزی محسوب میشود و آن چنین است که یکی از طرفین حریف را اغفال نموده انگشت در دهان او کرده بشدت می کشد یا انگشت سباب. او را می پیچد .

فرهنگ معین

(لَ ) (اِ. ) نوعی نان نرم و نازک و پهن .

فرهنگ عمید

نوعی نان بسیار نازک.

مترادف ها

thin bread (اسم)
لواش

پیشنهاد کاربران

یاو اش. لاواش. بر وزن ساواش تورکی هست. هر کسی چیزی از جایی بر می دارد. بگوید. وگرنه فکر می کنیم دزدی کرده است.
لواش اسم ترکی تافتون فارسی هست
کلن لواش از ترکی هست و دهخدا اشاره کرده
شبکه مستند در مورد نان ها در ایران یه مستند ساخته بود
قشنگ توضیح میداد گه این نان برا خاور میناست اسم
فارسی آن تفتان
ترکی لاواش
عربی رقاق
علی ام اینو بخون
این کلمه در ترکی مستعمل است. ( از غیاث اللغات ) . لباش. ( آنندراج از جهانگیری
لواش نام آذربایجانی این نان هست فارس ها هم دارند ولی اسمش این نیست
اوزرا جون باز خراب اِلَدین. شما برو لغتنامه ترکی رو بخون ببین چی میگه.
Kelime K�keni
Fars�a lavāş لواش "yassı ekmek, yufka" s�zc�ğ�nden alıntıdır. ( NOT: Fars�a s�zc�k Fars�a lāvuk لاوک "1. hamur yoğurma teknesi, 2. lavaş" s�zc�ğ� ile eş k�kenlidir. )
...
[مشاهده متن کامل]

ترکی لواش میشه yufka. متاسفانه دهخدا در دوران اینترنت نبود ولی خودش ”لاوَک” رو آورده ولی چرا وصل نکرده مشخص نیست.

لاواش. ساواش. یاواش. کاواش ( تره ) . گواش. . . . . . . . لاواش همانطور که از اسمش پیداست. یک کلمه ی تورکی است. ارمنیهای دزد. لاواش را بنام خود ثبت کرده اند.
به گمان می رسد که واژه "لواش" و یا آن گونه که در آدورپایگان ( آذربایجان ) گقته می شود، " لاواش"دگرگون شده "لاوَش" به چیم" نرمَش کن" است که پیش از خوردن، با چکاندن چکه های آب لافته ( نرم ساخته می شود )
...
[مشاهده متن کامل]
و سپس همراه با خوراک خورده می شود. نرم کردن این نان نازک، پهن و تُرد برای لقمه گرفتن خوراک بایسته است. این نان به آسانی خشکانده و برای دیر زمانی نگهداری می شود و چون نازک و ترد است، باید نرم ساخته شود. برای دانش بیشتر "لاویتَن ( لاو - ) " را جستجو کرده و بخوانید. لافتَن ( لاو - ) هم همان چیم لاویتَن ( لاو - ) را دارد.

بپرس