لشکر ۹ پیاده نظام

دانشنامه عمومی

لشکر ۹ پیاده نظام (لهستان). لشکر ۹ پیاده نظام ( لهستانی: 9 Dywizja Piechoty ) یکی از واحدهای نیروی زمینی لهستان در جمهوری دوم لهستان بود.
این لشکر در سال ۱۹۱۹ میلادی ساخته شد و در شدلتسه مستقر بود. در آن زمان فرماندهی این لشکر به عهده آنتونی لیستوسکی بود و از دو تیپ پیاده و یک تیپ توپخانه تشکیل می شد.
در فوریه سال ۱۹۱۹ میلادی لشکر ۹ پیاده نظام به دژ برست که در اشغال نیروهای آلمانی بود حمله کرد و پس از ۴ روز آلمانی ها تقاضای مذاکره را مطرح نمودند. پس از مذاکره نیروهای آلمانی این دژ و شهر ترسپول را تسلیم کردند و نیروهای لهستانی در برست رژه رفتند.
جنگ میان لهستان و شوروی با درگیری میان ارتش سرخ و نیروهای لهستانی در آنتوپال در فوریه ۱۹۱۹ میلادی آغاز شد.
در اواخر فوریه نیروهای زیر فرمان آنتونی لیستوسکی حرکت به سمت شرق و پینسک ( بلاروس ) را آغاز نمودند. نیروهای لهستانی که به سه گروه بخش شده بودند دراگیچین و ایواناوا را اشغال کرده و سپس در مسیر راه آهن به سوی پینسک پیشروی نمودند. پینسک در ۵ مارس به دست لهستانی ها افتاد و سپس پیشروی ایشان به سوی لونینتس آغاز شد اما لهستانی ها نتوانستند این ایستگاه مهم راه آهن را تصرف نمایند.
در ژوئیه سال ۱۹۱۹ میلادی نیروهای لهستانی در جبهه بلاروس - لیتوانی حرکت برای تصرف مینسک را آغاز نمودند و به رود برزینا رسیدند. لشکر ۹ که در این زمان بال راست لهستانی ها را پشتیبانی و محافظت می کرد توانست در ۱۰ ژوئیه ایستگاه مهم راه آهن لونینتس را تصرف نماید و پاتک های متعدد ارتش سرخ برای بازپسگیری شهر را پس بزند. در اوت ۱۹۱۹ لهستانی ها سلوتسک را اشغال نموده و به رودخانه اسلوچ رسیدند و زمستان ۱۹۲۰–۱۹۱۹ را در این منطقه سپری کردند.
در مارس ۱۹۲۰ میلادی به لشکر ۹ دستور اشغال یک ایستگاه مهم راه آهن دیگر به نام مازیر داده شد. پیشروی لهستانی ها در ۴ مارس آغاز و در عصر ۵ مارس پس از پیمایش ۷۰ کیلومتر شهر به دست لشکر ۹ افتاد و پاتک های متعدد کمونیست ها برای بازپسگیری شهر ناموفق بود.
تهاجم ۱۹۲۰ کی یف از جانب نیروهای لهستانی در ۲۵ آوریل ۱۹۲۰ میلادی آغاز شد که لشکر ۹ پس از اشغال چرنوبیل و رچیتسا به رود دنیپر رسید. در ژوئیه ۱۹۲۰ میلادی ارتش ۱۲ ( شوروی ) با عبور از دنیپر نیروهای لهستانی را در خطر محاصره قرار داد. با تهاجم میخائیل توخاچفسکی و سیمیون بودیونی خطوط لهستانی ها شکست و فرمان عقب نشینی صادر شد. لشکر ۹ تا رود ستیر عقب نشست اما نتوانست جلوی پیشروی ارتش سرخ را بگیرد. در اواخر ژوئیه دو تیپ از لشکر ۹ به گرودنو فرستاده شدند تا با سواره نظام زیر فرماندهی هایک بژشکیان بجنگند. در جبهه اوکراین هم عقب نشینی لهستانی ها ادامه داشت و لشکر ۹ آسیب بسیار شدیدی را متحمل شد.
عکس لشکر ۹ پیاده نظام (لهستان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس