لر بالاگریوه

پیشنهاد کاربران

مرادحسین کذاب
باعرض ارادت و احترام به مردمان بااصالت تمام تیره، طوایف و ایلات باهویت این کهن دیار .
وقتی برای افراد حقیر لقمه بزرگتر از دهانشان باشی آنها چاره ای ندارند جز اینکه خردت کنند تا برایشان اندازه شوی .
...
[مشاهده متن کامل]

متاسفانه در این دهه های اخیر فرد یا افرادی حقیر تازه به دوران رسیده وقتی می بینند هیچ نام و هویتی در تاریخ ندارند خود دست به قلم شده و با جمع آوری داستانهای تخیلی باب میل خود با تفرقه و تضعیف ایلات بزرگ و جعل و تحریف واقعییات تاریخ با انتشار مطالب و کتابهای متعدد به اصطلاح تاریخی در پی تراشیدن هویت جعلی برای خود هستند غافل از اینکه جعل تاریخ نشان از بی هویتی و موجب بهتر آشکار شدن اهداف فریبکارانه و خود بزرگ بینی آنان میشود .
با اینکه اکثر مردم نسبت به تاریخ ایل و تبار خود آگاهی کامل دارند اما جهت اطلاع رسانی و شناخت بهتر از اهداف پلید اینگونه افراد حقیر که جهت اهداف پلید خود تاریخ را به گند کشیدن لازم است به تمام مردم منطقه اطلاع رسانی شود تا نسبت به اهداف پلید اینگونه افراد فتنه گر که با تفرقه و تضعیف و جعل و تحریف واقعییات در پی هویت تراشی برای خود هستند بیشتر آگاه و هوشیار باشند. باسپاس

🌍بالاگرّیوه به معنای قامت آتشین ( تیز و جسور ) است، با توجه به اینکه زبان دوران باستان ایرانیان ( زاگرس نشینان ) تقریباً همان زبان لکی و متشکل از کلمات اولیه؛ اَ، وَه، یَه، سَه، اَ وَه ، اَ وَه سَه، یَه سَه، و . . . بوده، بالاگرّی وه به زبان آن دوران به معنای قامت آتشین است.
...
[مشاهده متن کامل]

بالا = قامت و، گِ رَه ( گِ رّی وَه ) یعنی آتش ( آتشین ) ، مانند ( بالا بَرز که به معنای قد بلند است ) اینکه بعضی افراد سعی میکنند تاریخ را باب میل خود تفصیر کنند جای تاسف دارد, سکونتگاه این کهن ایل بزرگ مناطق کوهستانی ایران، سوریه و ترکیه میباشد،
قبل از جنگ جهانی اول و جنگ چالدران که مناطق کردنشین کشورهای ترکیه، سوریه و عراق جزء خاک ایران محسوب میشدند، ساکنان آن مناطق ( قامیشلو و حسکه ) که اکثراً از طایفه اصیل ایرانی ( دیرک ) بودند به نام دیرک بالاگرّی وه ( مردمان قامت آتشین ) مشهور بودند، و در ایران نیز منطقه ایی که مردمان این طایفه ( دیرک وند ) در آن سکونت داشتند به منطقه بالاگرّیوه ( دیار قامت آتشینها ) معروف است.
▫مناطق کردنشین کشورهای ترکیه، سوریه و عراق بعد از جنگ چالدران از ایران جدا شدند، این سه کشور پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی عثمانی با توافق انگلستان در سال ۱۹۲۳ تاسیس شدند.
💎دیرک یا دریک ( وند ) مهمترین ایل زاگرس نشین منطقه بالاگریوه محسوب میشود، مردمان این ایل بزرگ در نواحی کوهستانی ایران، ترکیه و سوریه سکونت دارند. ( دیر ) به معنای معبد و پرستشگاه و دیرک ( دریک ) به معنای ستون و نام اولین سکه زر دوران باستان که از نام دارا که نام داریوش بزرگ است گرفته شده، هنری فیلد و ولادیمیر مینورسکی تاریخدان و شرق شناس روسی در صفرنامه های خود اضحار میدارند که دیرکوندها مردمانی شجاع متعلق به قبیله جنگرو ( jangru ) می باشند، این ایل بزرگ متشکل از طوایف؛
بهاروند، قلاوند، میر، یعقوبوند، زینیوند،
نجفوند، طالب وند، ساتیاروند، طافی، گلالیوند، کرف وند، شورایی، ترکارانی، خورشیدوند، شلووند، شیروی، کردلیوند، مرادعلیوند، میردورقی، میرچناری، هلدی، آهوبرندی، کوشکی، کهزاد، کرکینی، هیکی، کاویانی، کولچپی، گوران، سیروان، بن زردی، فردیوند، رشنو، کوگانی، هوتاوند، مهوه ای، دره تنگی، پمه حر، بابایی، ماکنالی، بازگیر، رهداروند، شیخ، کلاوه ایی، قاضی، تجار، چوبتراش، کناری، گوشه ایی، بیراوک، بابارباط، باباطالب، گاوسوار. . . و تیره های زیادی از این طوایف بزرگ با تعدادی مهاجر از دیگر طوایف میباشد.
☆همچنین جمعیت کثیری از مردمان این ایل بزرگ در استانهای کرمانشاه، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی و شهرستانهای دورود و بروجرد سکونت دارند .
دیرک_بالاگری وه

بپرس