لبه کاسه شانه

دانشنامه عمومی

لبهٔ کاسهٔ شانه ( انگلیسی: Glenoid labrum ) که به آن لابروم شانه و رباط کاسه ای هم گفته اند، یک رشته بافت نرم است و کاسه شانه را به شکل فنجان درمی آورد. لبهٔ کاسهٔ شانه، سطح صاف گودی کاسه ای ( گلنوئید ) را به عمق کاسه حرکت می دهد و آن را با سر استخوان بازو جفت می سازد.
شانه از سه استخوان تشکیل شده است: اسکاپولا ( کتف یا تیغه شانه ) ، هومروس ( استخوان فوقانی بازو ) ، و ترقوه. قسمتی از استخوان کتف از کاسه شانه تشکیل می شود.
لابروم یک بافت غضروفی است که اطراف لبه حفره گلنوئید قرار می گیرد، حفره را عمیق تر و به نگهداری سر هومروس در مفصل کمک می کند. لابروم نوعی از غضروف است که در شانه قرار دارد. دو نوع غضروف در مفصل وجود دارد. نوع اول غضروف روی سر استخوان ها ( که غضروف مفصلی نامیده می شود ) که سر خوردن و حرکت استخوان ها برروی هم را تسهیل می کند. نوع دوم که لابروم از این گروه می باشد فیبری و محکم تر می باشد.
لابروم دو عملکرد دارد: عمیق تر کردن حفره گلنوئید، اتصال بافت ها و ساختمان های دیگر اطراف مفصل مانند لیگامان که مفصل را کنار هم نگه می دارد.
مفصل شانه یک مفصل گوی و حفره است که از سر هومروس و گلنوئید اسکاپولا ( کتف ) تشکیل می شود. سر هومروس بصورت گوی و حفره کم عمق گلنوئید به شکل یک زیر استکانی که ازسر هومروس ( استخوان بازو ) کوچک تر است.
اندازه های نامناسب سر هومروس و حفره کم عمق و کوچک گلنوئید که کپسول مفصلی سستی همراه آن هاست انجام حرکات را در محدوده وسیعی برای این مفصل امکان پذیر می سازد اما بی ثباتی مفصل را سبب می شوند. عضلات نیرومندی که مفصل را به طور کامل احاطه کرده اند این بی ثباتی را از بین می برند. این عضلات قادرند که مفصل را در هر حالتی نگهداری و تقویت کنند بدون اینکه مانع عملکرد و حرکت رباط ها شوند.
عکس لبه کاسه شانه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس