لباس مشکی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] از مجموع آموزه های دین به دست می آید که لباس زن باید ساتر بدن او باشد و هم چنین هنگام مواجهه با نامحرم جلب توجه ننماید. بدیهی است که رنگ مشکی در مقایسه با رنگ های دیگر به نحو شایسته پوشش غلیظ تر و بهتری را برای زن تأمین می کند. بر این اساس بعضی فقها و مراجع تقلید (مثل آیات عظام خامنه ای و تبریزی) نیز تصریح کرده اند که چادر مشکی کراهت ندارد و بعضی نیز مانند آیت الله فاضل لنکرانی بالاتر از عدم کراهت، تصریح کرده اند که چادر مشکی بهترین نوع حجاب است. به هرحال کراهت پوشش سیاه مختص مردان است و بس.اما استفاده از رنگ مشکی در مراسم عزاداری نه تنها کراهت ندارد، بلکه به خاطر هم دردی با اهل بیت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) ثواب نیز دارد.
اگرچه به طور اجمال و فی الجمله از بعضی روایات، کراهت پوشش مشکی استفاده می شود؛ ولی حکم کراهت مذکور به طور صددرصد برای همۀ انواع لباس ها و برای همۀ افراد ـ اعم از زن و مرد ـ و برای همۀ زمان ها و ایام نیست؛ یعنی موارد متعددی از حکم کراهت لباس مشکی مستثنا شده است که بعضی از مهم ترین آن، عبارت اند از:
نکاتی درباره لباس مشکی
درباره کراهت نداشتن لباس مشکی سه نکته را بیان می کنیم:
← پوشش های مشکی خاص
بنابراین پوشیدن لباس سیاه در ایام سوگواری ائمه (علیهم السلام) خصوصاً در دو ماه محرم و صفر نه تنها کراهت ندارد، بلکه از آن جهت که اظهار هم دردی با اهل بیت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) و احیای امر ایشان است، دارای فضیلتی بس بزرگ است؛ و با توضیحات فوق به خوبی آشکار می گردد که اظهارنظرها دربارۀ کراهت رنگ مشکی در دین اسلام چه قدر کلی، غیر دقیق، مغالطه آمیز و غیر عالمانه است.
پیشینه لباس مشکی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس