لباس زورخانه

پیشنهاد کاربران

تنکه :
لباس مخصوص کشتی گیران است که علاوه بر تنکه، تنک، تنبان، سلوار، شلوار و سزاوار نیز خوانده شده است. رنگهای اصلی آن سبز، قرمز و آبی است و در اعیاد و جشنها در زورخانه برای ورزش آن را می پوشند. جنس آن از کرباس و چرم است و در بالای آن بندی برای محکم کردنش قرار می دهند.
...
[مشاهده متن کامل]

لنگ :
لنگ در زورخانه بمنزله احرام است و احرام یعنی محرم شدن مانند حجاج. آنان به دور کعبه طواف می کنند و ورزشکاران بر گرد گود حلقه بسته و در حرم دل خویش می گردند تا لبیک گویان به خویشتن خویش دست یابند.
هنگام بستن باید دو قفل و یک زبانی آن را که اهل فتوت می دانند، ببندند.
لنگ بوسیله مشتمالچی و به دستور مرشد یا کهنه سوار به ورزشکاران داده می شود. ورزشکاران موظفند بمحض دریافت، آن را بوسیده و با اجازه بزرگتران حاضر به سمت رختکن حرکت کنند. اگر شخص نوپایی بخواهد وارد گود شود، باید مدتی زیر نظر استادی تمرین کند و مطیع محض باشد و بنده وار به استاد خود خدمت کند و پس از قبول شدن در تمام آزمونها، مراسم لنگ بندان در جمعه روزی در حضور تمام فتیان و جوانمردان به مرحله اجراء در می آید و پس از اتمام، به شکرانه آن و باندازه توان خود، به حضار شیرینی می دهد. سپس نماز شکر بجای می آورد که خداوند او را توفیق فرموده که در جرگه جوانمردان امت رسول و شیعیان مرتضی علی قرار گیرد و محرم گردد. آنگاه در حق تمام فتیان و جوانمردان و تازه واردان دعای خیر می نماید. لازم است اول کهنه سوار در حق او دعای خیر بخواند و جمع آمین گویند.
ورزشکار پس از دریافت لنگ ابتدا تجدید وضو نموده و دوباره با ذکر 'بسم الله یا ستار العیوب' با دو گره به کمر می بندد ( آن را روی زیر شلواری بلند سوار می کند ) . سپس برای اداء دو رکعت نماز شکر بسمت جاسنگی رفته و پس از اقامه نمار، تسبیحات حضرت زهرا ( س ) ( 34الله اکبر، 33الحمدالله، 33 سبحان الله ) را اداء می کند و با سلام و صلوات به12 امام و 14 معصوم که نامشان را یک به یک بزبان می آورد، به سمت گود بر می گردد و شروع به ورزش می کند.

بپرس