لاکسا

دانشنامه عمومی

لاکسا یا لِشا ( چینی: 叻沙 ) یا لاشا ( چینی: 喇沙 ) نوعی سوپ نودل متداول در شبه جزیره مالایا است که ترکیبی از «آشپزی چینی» و «آشپزی مالایایی» محسوب می شود.
این غذا از نودل برنج یا رشته فرنگی برنج و گوشت مرغ، میگو یا ماهی، به همراه ادویه های تند تشکیل شده است و مایع بکار رفته در پخت آن «شیر نارگیل» یا «آسام ترش» ( تمر هندی یا نوعی میوهٔ ترش بنام گِلوگور ) است.
این غذا در مالزی، سنگاپور، اندونزی، جنوب تایلند طبخ می شود و در هر کشور، طرز تهیهٔ آن اندکی متفاوت است.
در سال ۲۰۱۱ میلادی، کارشناسان غذایی سی ان ان، در مقاله ای تحت عنوانِ «۵۰ غذای خوشمزهٔ دنیا»، «پنانگ لاکسا» را به عنوان هفتمین غذای خوشمزهٔ جهان برگزیدند. [ ۱] بعدها، خوانندگان سی ان ان در یک نظرخواهی دیگر برای انتخاب «۵۰ غذای خوشمزهٔ جهان»، آن را در جایگاه بیست و ششم قرار دادند. لاکسا، با طعمی تند و خوشایند، پر ادویه، بسیار لذیذ و وسوسه کننده، بهترین غذا برای شروع روز است. ساراواکی ها ( ایالتی در مالزی ) ، معمولا زمانی که از جزیره بورنئو دور هستند، این غذا را هوس می کنند و می پزند. ساراواک لاکسا معمولا برای صبحانه سرو می شود.
لاکسا دارای انواع متعددی است و در کشورهای مختلفی چون مالزی، سنگاپور، اندونزی و جنوب تایلند طبخ می شود. ساراواک لاکسا، یکی از لذیذترین غذاهای جزیره بورنئو در مالزی محسوب می شود و ظاهر آن، یک سوپ کاری مانند قرمز است.
[ ۲]
«لاکسا» انواع گوناگونی دارد که برخی از آن ها عبارتند از:
• کاری لاکسا: مایع اصلی اش شیر نارگیل است و خودش به ۱۱ گونهٔ مختلف تقسیم می شود که مشهورترین آن ها «لاکسا بُگُر»، «لاکسا لِماک» و «لاکسا نیون یا» است.
آسام لاکسا مواد اصلی اش تمر هندی و ماهی است و خودش به ۶ گونهٔ مختلف تقسیم می شود که مشهورترین آن ها «پنانگ لاکسا» ( Penang laksa ) است.
• ساراواک لاکسا خاستگاه آن ساراواک در جزیرهٔ بورنئو است و در تهیهٔ آن از نوعی سس بسیار تند قرمز به نام «سامبال» ( Sambal ) استفاده می کنند.
کلانتان لاکسا خاستگاه آن ایالت کلانتان است و در طبخ آن از ماهی خال خالی و شیر نارگیل غلیظ استفاده می کنند.
جوهور لاکسا خاستگاه آن ایالت جوهور است و در پخت آن از ماهی خال خالی، میگو، گالانگال و میوهٔ ترشِ «گِلوگور» استفاده می کنند.
ترنگانو لاکسا خاستگاه آن ایالت ترنگانو است و در تهیهٔ آن از ده باله گرد، فلفلِ داتیل، خمیر میگو و علف لیمو استفاده می کنند.
• تامبلان لاکسا خاستگاه آن جزایر ریائو است و در پخت آن از هوور مسقطی یا زرده ماهی، شیر نارگیل، جوز هندی، موسیر و ادویه جات تند استفاده می کنند.
عکس لاکساعکس لاکسا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس