لاکتوباسیلوس ها باسیل های گرم - مثبت منظم و بلند هستند به طوری که که که که طول آن ها به ۱۰ میکرون می رسد. باکتری های این جنس بدون هاگ عمدتاً غیر متحرک اما پرنیاز هستند. پلی مرفیک، بی هوازی و اختیاری هستند. بعضی از گونه ها بی هوازی اجباری اند و دارای متابولیسم تخمیری که از طریق تخمیر قندها تولید انرژی می کنند که حداقل نیمی از فراورده های آن اسید لاکتیک است. در ماست پروبیوتیک این باکتری به کار رفته. که به آن لاکتوباسیل می گویند.
بهترین PH برای رشد لاکتوباسیلوس ۵ تا ۶٫۵ است همچنین تراکم ۵ درصد کربن دی اکسید تأثیر بسزایی بر رشد آن ها دارد. لاکتوباسیلوس ها در شرایط بی هوازی با حداقل اکسیژن رشد دارند برای مثال در بزاق دهان، واژن، آب سبزیجات، لبنیات وجود دارند و در محیط تیوگلیکولات از کوکسی به باسیل تغییر می کنند. گونه تیپ لاکتو باسیلوس دلبروکی که در جاهای مختلفی، از جمله دستگاه تناسلی پستانداران تا روی سطح فراورده های گیاهی وجود دارند نمونه بارزی از شرایط رشد مناسب برای لاکتوباسیلیوس هستند.
لاکتوباسیلوس ها به ندرت بیماری زا هستند اما در صورت بیماری زایی عفونت های نوزادان و پوسیدگی دندان را به وجود می آورند. همچنین عمدتاً در زنان در وضعیت کمبود لاکتوباسیل عفونت های متعددی مانند واژینوز باکتریال و واژینیت ها بروز می کنند. کمبود آن ها منجر به افزایش احتمال بروز بیماری هایی می شوند که اصلی ترین آن ها عبارتند از بیماری های منتقله از طریق جنسی مانند گنوره آ، کلامیدیا، سیفلیس، تریکومونیازیس، HIV و ویروس پاپیلومای انسانی ( HPV ) که منجر به کانسر سرویکس می شود.
لاکتوباسیلوس ها باکتری های تخمیرکننده هستند و بیشتر محصولات آن ها اسید لاکتیک است و همچنین دارای خاصیت پروبیوتیکی هستند بنابراین، لاکتوباسیلوس کازئی یکی از باکتری های پروبیوتیکی است که پتانسیل کاربردی ویژه ای در تولید فراورده های شیری پروبیوتیکی مانند ماست دارد. لاکتوباسیلوس ها اکثراً به عنوان عامل درمان عفونت استفاده می شود مثلاً در درمان اسهال ماست مصرف می کنند ماست پر از اسید لاکتیک است و باکتری های بیماری زا را از بین می برد. لاکتوباسیل ها شناخته شده ترین فلور طبیعی واژن هستند و توانایی آن ها در تولید PH و حفظ محیط اسیدی است. مصرف این باکتری در ترکیبات دارویی توازن طبیعی باکتری و قارچ را در دستگاه گوارش تنظیم می کند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبهترین PH برای رشد لاکتوباسیلوس ۵ تا ۶٫۵ است همچنین تراکم ۵ درصد کربن دی اکسید تأثیر بسزایی بر رشد آن ها دارد. لاکتوباسیلوس ها در شرایط بی هوازی با حداقل اکسیژن رشد دارند برای مثال در بزاق دهان، واژن، آب سبزیجات، لبنیات وجود دارند و در محیط تیوگلیکولات از کوکسی به باسیل تغییر می کنند. گونه تیپ لاکتو باسیلوس دلبروکی که در جاهای مختلفی، از جمله دستگاه تناسلی پستانداران تا روی سطح فراورده های گیاهی وجود دارند نمونه بارزی از شرایط رشد مناسب برای لاکتوباسیلیوس هستند.
لاکتوباسیلوس ها به ندرت بیماری زا هستند اما در صورت بیماری زایی عفونت های نوزادان و پوسیدگی دندان را به وجود می آورند. همچنین عمدتاً در زنان در وضعیت کمبود لاکتوباسیل عفونت های متعددی مانند واژینوز باکتریال و واژینیت ها بروز می کنند. کمبود آن ها منجر به افزایش احتمال بروز بیماری هایی می شوند که اصلی ترین آن ها عبارتند از بیماری های منتقله از طریق جنسی مانند گنوره آ، کلامیدیا، سیفلیس، تریکومونیازیس، HIV و ویروس پاپیلومای انسانی ( HPV ) که منجر به کانسر سرویکس می شود.
لاکتوباسیلوس ها باکتری های تخمیرکننده هستند و بیشتر محصولات آن ها اسید لاکتیک است و همچنین دارای خاصیت پروبیوتیکی هستند بنابراین، لاکتوباسیلوس کازئی یکی از باکتری های پروبیوتیکی است که پتانسیل کاربردی ویژه ای در تولید فراورده های شیری پروبیوتیکی مانند ماست دارد. لاکتوباسیلوس ها اکثراً به عنوان عامل درمان عفونت استفاده می شود مثلاً در درمان اسهال ماست مصرف می کنند ماست پر از اسید لاکتیک است و باکتری های بیماری زا را از بین می برد. لاکتوباسیل ها شناخته شده ترین فلور طبیعی واژن هستند و توانایی آن ها در تولید PH و حفظ محیط اسیدی است. مصرف این باکتری در ترکیبات دارویی توازن طبیعی باکتری و قارچ را در دستگاه گوارش تنظیم می کند.
wiki: لاکتوباسیلوس