لاک پشت مهمیزدار

پیشنهاد کاربران

لاک پشت مهمیزدار ( Testudo graeca ) گونه ای لاک پشت خشکی زی است.
این لاک پشت دارای لاک سخت و محکم، گنبدی شکل و پوشیده از صفحات شاخی بزرگ است. دایره های متحدالمرکزی روی کاسه پشتی وجود دارد که نشان گر رشد نسبی جانور است و اغلب به رنگ قهوه ای یا زرد بوده و در مرکز و حاشیه صفحات، نقوش نامشخصی مشاهده می شود. پاهای این گونه کوتاه و کلفت است و پاهای جلویی تعداد ۵ و پاهای عقبی تعداد ۴ چنگک دارد که پوشیده از پولک های شاخی می باشد. در سطح پشتی پاهای عقب و جلوی این جانور، یک غده بزرگ و مخروطی به شکل مهمیز وجود دارد که به همین جهت این گونه به لاک پشت مهمیزداز مشهور است.
...
[مشاهده متن کامل]

طول آن به طور متوسط ۲۵ سانتی متر می باشد ولی اندازه های بزرگ تر تا حد ۳۵ سانتی متر نیز گزارش شده است.
جانور آرام و کندرویی است که وابستگی چندانی به آب ندارد. در دشت های خشک و بی حفاظ، تپه ماهورها، جنگل ها و باغات دیده می شود. در زمستان به خواب زمستانی می رود و همراه با گرم شدن هوا مجدداً شروع به فعالیت می نماید.
جانوری گیاه خوار است و در درجه اول از گیاهان آب دار تغذیه می کنند و بدین وسیله آب مورد نیاز خود را تأمین می نمایند. میوه هایی مثل کاهو، انگور و گوجه فرنگی را در صورت فراهم بودن، ترجیح می دهند.
این گونه در بالکان، کشورهای اطراف مدیترانه، جنوب فرانسه، ایتالیا، آسیای صغیر، سوریه و شمال آفریقا پراکنش دارد.
از این لاک پشت در ایران دو زیر گونه وجود دارد. لاک پشت مهمیزدار غربی که در نیمه غربی ایران پراکنش دارد و لاک پشت مهمیزدار شرقی که در نیمه شرقی ایران نظیر استان های کرمان، خراسان و سیستان و بلوچستان یافت می شود.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط استان مرکزی، در سال ۱۳۹۳ اعلام کرد که این گونه لاک پشت در فهرست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت محیط زیست ( IUCN ) قرار داده شده است. این فهرست، گونه های گیاهی و جانواری در حال انقراض را نشان می دهد.

لاک پشت مهمیزدارلاک پشت مهمیزدارلاک پشت مهمیزدار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/لاک‌پشت_مهمیزدار

بپرس