لامرد

لغت نامه دهخدا

لامرد. [ م َ ] ( اِخ ) دیهی به فارس دوازده فرسنگ میانه جنوب و مشرق گله دار. ( فارسنامه ناصری ). دهی مرکز دهستان تراکمه بخش کنگان شهرستان بوشهر واقع در 12 هزارگزی جنوب خاوری کنگان کنارراه فرعی لار به گله دار. جلگه ، گرمسیر، مالاریائی. دارای 510 تن سکنه. شیعه. فارسی زبان. آب آن از قنات وچشمه. محصول آنجا غلات و حبوبات و پیاز و انار و شغل اهالی آن زراعت است. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).

فرهنگ فارسی

دیهی بفارس دوازده فرسنگ میانه جنوب و مشرق گله دار

دانشنامه عمومی

لامِرد یکی از شهرهای استان فارس است. این شهر مرکز شهرستان لامرد، در جنوب استان فارس است. بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، این شهر با ۲۹٬۳۸۰ نفر جمعیت، هجدهمین شهر پرجمعیت استان فارس و نهمین شهر پرجمعیت نیمه جنوبی استان به شمار می رود. [ ۲] در این شهر منطقه انرژی بر و بزرگ ترین کارخانه آلومینیوم خاورمیانه احداث شده است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۲۹٬۳۸۰ تن ( در ۸٬۵۲۹ خانوار ) بوده است. [ ۱]
زبان رایج در لامرد فارسی همراه با لهجه محلی است که در بخشهای مرکزی و علامرودشت تشابهاتی از نظر لهجه با لهجه بوشهری و زبان لری وجود دارد. مردم بخش اشکنان نیزاز لهجه خاص خود که مشابه با لهجه مردم لارستان است استفاده می کنند. [ ۳] [ ۴]
کارخانجات[ ۵] آِ و اکسید منیزیمِ در این منطقه در حال احداث است و کارخانهٔ سیمان از جمله کارخانه های احداث شده در این شهرستان می باشد. فرودگاه بین المللی لامرد در سال ۱۳۶۴ افتتاح شده و به شهر تهران ( دو بار در هفته ) پرواز دارد. استقرار منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر در این شهرستان زمینه توسعه پایدار آن را فراهم آورده است.
تجارت در این منطقه با سفر مردم آن به کشورهای حاشیه خلیج فارس جهت کسب درآمد، دارای قدمت است. منطقه تجاری لامرد در این شهر واقع شده است.
محصولات کشاورزی شهرستان لامرد[ ۶] طبق مستندات لغتنامه دهخدا، عمدتاً تنباکو بوده که به صورت وسیع کشت می شده است. باغات خرما و کشت گندم و صیفی جات از محصولات اصلی منطقه لامرد بوده که کشت آن ها همچنان در اطراف شهر ادامه دارد.
شهرستان لامرد با ۵۶۸۳/۴ کیلومتر مربع مساحت در طول جغرافیایی ۵۲ ۵۴ و عرض جغرافیایی ۲۷ ۲۸، در جنوبی ترین نقطه استان فارس واقع شده است به طور دقیق در ۴۰۵کیلومتری شیراز و ۱۴۰ کیلومتری خُنج قرار دارد و ۴٫۶٪ از مساحت کل استان را به خود اختصاص داده است. با اختلاف ارتفاع ۴۵۰ تا۵۰۰ متر از سطح دریا و متوسط بارندگی سالیانه حدود ۲۵۰ میلی متر با ویژگی سیل آسا در مدت کوتاهی از سال ( سه ماه سال ) و تبخیر سالیانه ۴۰۰۰ میلی متر دارای آب و هوای گرم و خشک می باشد، حداکثر گرما در فصل تابستان ۷۳درجه سانتیگراد بالای صفر و سردترین زمان آن صفر درجه سانتیگراد می باشد.
شهرستان لامرد از شمال و شمال شرقی به شهرستان های لارستان، خُنج و گراش، از جنوب و جنوب شرقی شهرستان پارسیان و شهرستان بندر لنگه، و از سمت مشرق به شهرستان بستک و از طرف مغرب به شهرستان های مهر، فیروزآباد، فراشبند، کنگان، جم و شهرستان عسلویه محدود می گردد.
عکس لامردعکس لامردعکس لامردعکس لامردعکس لامردعکس لامرد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

لامرد: در زمانی قلعه ای توسط محمد رِئیس آن مناطق برای احمد شاه حکمران لارستان ساخت که ارتفاع قلعه از رواق ( گنبد ) زیارت سید عیسی در سورغال بالاتر رفت و مردم و سادات آن مناطق همه بر این کار رئیس محمد اعتراض
...
[مشاهده متن کامل]
کردند و چون او به کار ساخت قلعهبه اتمام رساند مردم شورش کرده و صدای آنها به نصیر خان ثانی رسید و نصیر خان بیگلر بیگی لار و سبعه به سور غال آمد و خواسته مردم را شنید و سریعا دستور داد که مال و انوال درون قلعه غارت و قلعه ویران شد سپس رئیس محمد آمد و نصیر خان از ایشان سوال کرد برای چی در سر زمین من چنین کردی و او نام صاحب قلعه را که شاه احمد جوان که حکمران لارستان بود را گفت و نصیر خان با شنیدن نام ایشان گریان شد و از اسب فرود آمد و گریزان به بیابان اطراف با گریه و زاری شد چون قلعه عارف زمان خود و سادات بزرگ را نا خواسته خراب کرد و جبران این کار غیر ممکن بود پس آن بیابان را لامرد یعنی جبران کاری غیر ممکن است نامیدند. طبق کتاب . . .

در زبان لری بختیاری به معنی
جای نشتن مردان بزرگ. ریش سفید.
لامرد*لامردون*
Lamerd
لا::میان. دره میان دوکوه.
بهون*سیاه چادر*
در زبان لری بختیاری به بهون هایی که مردها درون آن ساکن هستند لامرد*لامردون *می گویند

بپرس