لئون کاهون

لغت نامه دهخدا

لئون کاهون. [ ل ِ ئُن ْ ] ( اِخ ) نام یکی از مورخین و نویسندگان اروپائی.وی در تحسین و بیان مفاخر اقوام ترک و مغول راه غلورفته و به قوه انشاء بلیغی که داشته است جمیع حقایق تاریخی را زیر پای غرض گذاشته و در کتابی بنام «مقدمه تاریخ آسیا، اقوام ترک و مغول از ابتدا تا سال 1405 میلادی » اقوام ترک و مغول را از همه جهت مورد ستایش قرار داده و اگرچه در انشاء آن هنر بسیار بکار برده است ولی از لحاظ علمی و تاریخ کتاب او مبتنی بر هیچ اساسی نیست. فقط انتشار آن جوانان متعصب ترک را به هیجان آورده و به اغوای بیانات نویسنده آن تعصب ترک پرستی را در میان ایشان رایج ساخته است. ( تاریخ مغول ص 495 ). ادوارد براون در جلد سوم تاریخ ادبیات مینویسد: سومین کتابی که دراین باب ( در باب تاریخ های معروف اروپائی درباره دوره مغول ) قابل ملاحظه است مخصوصاً از حیث نفوذ و تأثیر آن در ترکیه و پیدایش «ینی توران » یا جنبش پان تورانیزم اگر چه از لحاظ سیاسی نمیشود آن را تمجید و ستایش کرد همانا کتاب تاریخ مسیولئون کاهون میباشد موسوم به «مقدمه بر تاریخ آسیا مشتمل بر تاریخ ترکان و مغولان از آغاز تا سال 1405» این نویسنده از سر هنری هوارت مؤلف تاریخ مغول جلو افتاده و پیش از او مغولها و طوایف دیگر ترک نژاد را که پیکر حجیم پیروان آنها را تشکیل داده اند قابل ستایش میداند و همواره ازصفات جنگجوئی و ترک پرستی و تعصب ملی ایشان تحسین میکند. اتحاد سیاسی آنها را علیه دولت ساسانیان ایران و بعد از آن بر ضد نفوذ اسلام که مرکز آن ایران بود میستاید، جرأت و بسالت و انتظام و مهمان نوازی و قلت تعصب مذهبی و تشکیلات محکم ایشان را توصیف میکند...

فرهنگ فارسی

تاریخ دان و تاریخ نویس اروپایی . وی درباره تاریخ اقوام ترک کتابهایی نگاشته که معروفتر از همه : [ مقدمه تاریخ آسیا و اقوام ترک و مغول از ابتدا تا ۱۴٠۵ م . ] است .
نام یکی از مورخین و نویسندگان اروپائی .

دانشنامه عمومی

دیوید لئون کاهون ( ۱۸۴۱–۱۹۰۰ ) نویسنده رمانهای تاریخی فرانسوی بود که سفرهایی به مشرق زمین کرد. نوشته های وی در مورد تاریخ ترکان بر روی پان ترکیسم اثر داشته است.
خانواده وی اصالتاً اهل لورن بودند و او را برای حرفه نظامی گری ترغیب می کردند ولی او خود را وقف مطالعات جغرافیایی و تاریخی کرد.
در سال ۱۸۶۳ شروع به انتشار مجموعه ای از مقالات جغرافیایی و گزارش سفرهای خود به مصر و کشورهای همسایه در مجله Revue Française ( دوره فرانسوی ) کرد.
در همان زمان، او روزنامه های سفر و یک بررسی جغرافیایی را منتشر کرد که اولین بار در نوع خود در مطبوعات روزانه درج می شد.
در سال۱۸۶۴ برای دیدار از مصر، نوبیا، سواحل غربی دریای سرخ و آسیای صغیر حرکت کرد.
در بازگشت به فرانسه در سال ۱۸۶۶، نویسنده مقالات سیاسی در La Liberté ( آزادی ) شد. ولی هنگامی که آن روزنامه از ایده امپراتوری حمایت کرد آن را ترک کرده و به La Réforme و La Loi پیوست.
در سپتامبر ۱۸۷۰، وارد ارتش شد و در نوامبر به عنوان معاون ستاد ۴۶ انتخاب شد.
با برقراری صلح، تحصیلات شرقی خود را از سر گرفت و عمدتاً خود را وقف تحقیقات در مورد ترکها و تاتارها کرد.
در سال ۱۸۷۵، به کار در کتابخانه مازارین منصوب شد، جایی که در آن سال ۱۸۷۴ مشغول تدوین فهرست تحلیلی بود. در همین زمان، شروع به انتشار مجموعه ای از رمان های تاریخی کرد که به تاریخ باستان می پرداختند. قصدش این بود که حقایقی از تاریخ باستان را به عوام ارائه دهد و از این طریق به دانش تاریخ و جغرافیای عمومی کمک کند
وی مقالات ادبی زیادی در Revue Bleue , Le Journal des Débats و غیره و چندین مقاله انتقادی، جغرافیایی و قوم شناسی در بولتن اتنوگرافی، بولتن انجمن دانشگاهی هند و چین و بولتن انجمن مطالعات ژاپن و آسیا درج کرد.
در سال ۱۸۷۸ همراه همسرش از مرکز سوریه، کوه های انصاری ( ۱۸۷۸ ) ، جزایر فارو و ایسلند ( ۱۸۷۹ ) ، و بین النهرین ( ۱۸۸۰ ) دیدن کردند.
در سال ۱۸۷۹ ( تور جهانی ) گزارشی از سفرهای او در سوریه و کوه های انصاری را منتشر کرد.
در سال ۱۸۹۰، کاهون دوره ای از سخنرانی ها را در سوربن شروع کرد، جایی که تاریخ و جغرافیای آسیا را تدریس می کرد. چکیده ای از یک بخش از این دوره در Histoire Générale of Lavisse و Rambaud گنجانده شده است.
چند سال قبل از مرگ کاهون نوشتن برای نشریات پاریسی را متوقف کرد، اما تا انتها به Le Phare de la Loire ( فانوس لوور ) کمک کرد.
عکس لئون کاهون
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس