لغت نامه دهخدا
قیسی. [ ق َ ] ( ص نسبی ) منسوب به قیس که شخص یا موضعی است. ( ریحانة الادب ).
قیسی. [ ق َ ] ( اِخ ) ابراهیم بن محمدبن ابراهیم مالکی ، مکنی به ابواسحاق و ملقب به برهان الدین و موصوف به علامه. از نحویان بزرگ و از شاگردان زینب بنت الکمال و ابوحیان محمدبن یوسف بود. او راست : اعراب القرآن یا ترکیب القرآن یا المجید فی اعراب القرآن المجید. وی بسال 742 هَ. ق. درگذشت. ( روضات الجنات ص 48 ) ( ریحانة الادب ج 3 ص 328 ).
قیسی. [ ق َ ] ( اِخ ) مکی بن ابیطالب حموش بن محمدبن مختار نحوی مقری [ معری ]، مکنی به ابومحمد. محدث نحوی در مصر و مکه استماع حدیث نمود و علوم قرآنی فراگرفت و در جامع قرطبه خطبه خواند. او راست. 1 - اعراب القرآن 2 - التبصرة فی القرأات السبعة. 3 - جمع الجوامع در نحو. 4 - شرح الوقف التام. 5 - الموجز فی القرأات. 6 - الوقف فی کلا و بلی. 7 - الهدایة الی بلوغ النهایة فی معانی القرآن. وی بسال 437 هَ. ق. درگذشت. ( روضات الجنات ص 49 ) ( ریحانة الادب ج 3 ص 328 ).
فرهنگ فارسی
( اسم ) ۱ - یکی ازانواع زردالو که بسیار شیرین و مطبوع است و در اطراف دماوند فراوان است : دانه قیسی را اگر مغزش را تنها در زمین بکاری چیزی نروید . چون با پوست بهم بکاری بروید . پس دانستم که صورت نیز در کارست . نماز نیز در باطن است ۲ - زرد آلوی خشک شده و برگه زردالو که به نام کشته و برگه نیز نامیده می شود ۳ - شفتالوی خشک شده ۴ - زردالویی که خشک کنند و مغز بادام یا هسته زردالو آگین و حشواو کنند .
مکی بن ابیطالب حموش بن محمد بن مختار نحوی مقری مکنی به ابو محمد محدث نحوی در مصر و مکه استماع حدیث نمود و علوم قر آنی فرا گرفت و در جامع قرطبه خطبه خواند .
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
۲. خشک کردۀ این نوع زردآلو.
دانشنامه آزاد فارسی
رجوع شود به:زردآلو
wikijoo: قیسی
جدول کلمات
پیشنهاد کاربران
قیسی واژه ای عربی بوده و بر گرفته از �قیس� می باشد و برای نامیدن زردآلوی درشت کاربرد دارد .
قِیسی یا برگه زردآلو نوعی از زردآلو خشک شده است که بسیار شیرین و مطبوع است و در بیشتر نقاط ایران یافت می شود. همچنین در برخی مناطق، برگه زردآلوی خشک شده که در مواردی حاوی مغز زردآلو نیز باشد را قیسی می نامند و به آن «برگه» نیز گفته می شود. قیسی یکی از سوغاتی های آذربایجان شرقی و تبریز و همچنین شاهرود می باشد. از شهر های مهم تعیین در کشور شهر آذرشهر تبریز است و بخش عمده ای از قیسی تولیدی ایران در روستای اخی جهان تولید شده و به کشورهای همسایه صادر می شود. قیسی آفتابی که از مرغوبیت بالایی برخوردار است بیشتر در شهرها و مناطق آذربایجان تولید می شود. مربای قیسی آفتابی از دسرهای مشهور تبریز است. برای تهیه قیسی پس از آماده کردن برگه ها، از خشک کن، فر و یا قرار دادن در زیر نور آفتاب استفاده می شود.
... [مشاهده متن کامل]
در کتاب ها قیسی حاوی مواد مغذی نظیر همچون سایر میوه های خشک، قیسی نیز حاوی مواد مغذی نظیر فیبر، ویتامین های A و C و پتاسیم و آهن است.


... [مشاهده متن کامل]
در کتاب ها قیسی حاوی مواد مغذی نظیر همچون سایر میوه های خشک، قیسی نیز حاوی مواد مغذی نظیر فیبر، ویتامین های A و C و پتاسیم و آهن است.


برگه زردآلوی خشک شده را قیسی میگویند
تفاوت قیسی با زردآلو، مقدار آب در میوه است
درواقع قیسی، زردآلویی است که آب خود را از دست داده
تفاوت قیسی با زردآلو، مقدار آب در میوه است
درواقع قیسی، زردآلویی است که آب خود را از دست داده
قیسی، نام قدیم زردآلو است
وقتی نمیدانی بگو نمیدانم! برای لغت انگلیسی قیسی یک شاهنامه برگه و زردآلو بخوردم دادی!!! دستت درد نکنه.
واژه ایست عربی، در برخی ازمناطق ایران به میوه های خشک شده مانندتوت، زردالوو. . . گفته می شود، به آدم سنگ دل وبی رحم نیزقسی القلب می گویند. قیس نام برخی ازمردان مشهورعرب است.
به معنای بزی که در ماه قیس یعنی اول زمستان می زاید و بزغاله ان را قیسی یا فرش می نامیم .