قیامت در قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] قیامت در قرآن. قرآن مجید در صدها آیه که از مساله معاد بحث می کند تعبیرات کاملا متنوعی دارد که هر یک از آنها اشاره به یکی از ابعاد مفهوم معاد است، و در مجموع بیان گر عمق این مساله و اهداف زندگی پس از مرگ است.
از آنجا که مطالعه تعبیرات متنوع قرآن درباره معاد افق های تازه ای در برابر دیدگان ما در این مساله مهم عقیدتی می گشاید، به شرح آن می پردازیم.عمده ترین و مهم ترین تعبیرات قرآنی از این مساله هشت تعبیر زیر است:۱ـ «قیام الساعة» (رستاخیز).۲ـ «احیاء موتی» (زنده کردن مردگان).۳ـ «بعث» (برانگیختن).۴ـ «حشر» (جمع کردن).۵ـ «نشر» (گستردن).۶ـ «معاد» (بازگشت به سوی خدا).۷ـ «لقاء رب» (دیدار پروردگار).۸ـ «رجوع» (بازگشت به سوی او).
تعبیرات گوناگون قرآنی
با این اشاره به قرآن باز می گردیم، و به نمونه هایی از تعبیرات فوق گوش جان می سپاریم.۱ـ و یوم تقوم الساعة یبلس المجرمون. آن روز که قیامت بر پا می شود مجرمان در نومیدی و غم و اندوه فرو می روند.۲ـ ذلک بان الله هو الحق و انه یحی الموتی و انه علی کل شی ء قدیر. این به خاطر آن است که بدانید خداوند، حق است و مردگان را زنده می کند و بر هر چیز توانا است.۳ـ و ان الساعة آتیة لا ریب فیها و ان الله یبعث من فی القبور. و اینکه رستاخیز شکی در آن نیست و خداوند تمام کسانی را که در قبر آرمیده اند زنده می کند.۴ـ و ان ربک هو یحشرهم انه حکیم علیم. پروردگار تو قطعا همه را (در قیامت) جمع و محشور می کند چرا که حکیم و توانا است.۵ـ و الله الذی ارسل الریاح فتثیر سحابا فسقناه الی بلد میت فاحیینا به الارض بعد موتها کذلک النشور. خداوند آن کسی است که بادها را فرستاد تا ابرهایی را به حرکت درآورد، ما این ابرها را به سوی سرزمین مرده ای می رانیم و به وسیله آن زمینی را بعد از مردنش زنده می کنیم، رستاخیز نیز همین گونه است.۶ـ کما بداکم تعودون. (و بدانید) همان گونه که در آغاز شما را آفرید (بار دیگر در رستاخیز) باز می گردید.۷ـ قد خسر الذین کذبوا بلقاء الله و ما کانوا مهتدین. آنها که لقای خداوند (و رستاخیز) را انکار کردند زیان کردند و هدایت نیافتند.۸ـ کل نفس ذائقة الموت ثم الینا ترجعون. هر انسانی مرگ را می چشد، سپس به سوی ما باز می گردد.
تفسیر و جمع بندی
در این بخش از مقاله به تعدادی از آیات و تفاسیری از آن ها اشاره می کنیم.
← قیامت
...

پیشنهاد کاربران

بپرس