قیام ۱۹۶۴ حماه

پیشنهاد کاربران

قیام ۱۹۶۴ حمات اولین درگیری جدی بین اخوان المسلمین سوریه و حزب بعث سوریه بود که اخیراً کنترل حکومت سوریه را در دست گرفته بودند. این قیام در آوریل ۱۹۶۴ و به فاصله نزدیکی از کودتای حزب بعث در سال ۱۹۶۳ رخ داد. ارتش عربی سوریه این قیام را با سلاح های سنگین سرکوب کرد و موجب کشته شدن ۷۰ الی ۱۰۰ نفر از قیام کنندگان و تخریب بخشی از حمات قدیم شد. با این وجود حمات همچنان مرکز فعالیت اسلام گرایان باقی ماند و قیام اخوان المسلمین سوریه که از ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۲ ادامه داشت از این شهر اداره می شد.
...
[مشاهده متن کامل]

آوریل ۱۹۶۴ در چندین شهر سوریه قیام هایی علیه دولت بعثی به پا شد که حمات در مرکزیت آن ها قرار داشت. اسلامگرایان مسیر ورود و خروج شهر را بستند، کنترل انبارهای غذا و اسلحه را به دست گرفتند و مغازه های شراب را تخریب کردند. این افراد توسط شیخ محمد الحمید، امام جماعت مسجد سلطان حمات به قیام تشویق شده بودند و توسط برخی از تجار شهر حمایت مالی می شدند. مسجد سلطان به مرکز فرماندهی قیام کنندگان بدل شده بود و از آن هم به عنوان محل نماز و هم انبار مهمات استفاده می کردند.
حمد ابید، فرمانده گارد ملی سوریه، مأمور سرکوب قیام شد و به نیروهای زرهی و هوایی ارتش دستور داد تا به حمات حمله کنند. سر انجام پس از دو روز درگیری بین ارتش سوریه و قیام کنندگان حمات آن ها مجبور به عقب نشینی به سمت مسجد سلطان شدند. رئیس جمهور امین الحافظ به ارتش دستور داد تا نیروهای قیام را به کلی نابود کنند و بدین ترتیب ارتش سوریه مسجد سلطان را بمباران کرد که با فروریختن گنبد آن شمار زیادی از شورشیان کشته شدند؛ بنابراین نیروهای ارتش موفق به سرکوب قیام شدند و ۷۰ الی ۱۰۰ نفر از اعضای اخوان المسلمین کشته شدند.
• Dumper, Michael; Stanley, Bruce E. ; Abu - Lughod, Janet L. ( 2007 ) , Cities of the Middle East and North Africa: A Historical Encyclopedia, ABC - CLIO, ISBN  978 - 1 - 57607 - 919 - 5
• Seale, Patrick ( 1990 ) . Asad: The Struggle for the Middle East. University of California Press. ISBN  978 - 0 - 520 - 06976 - 3.

قیام ۱۹۶۴ حماه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/قیام_۱۹۶۴_حماة

بپرس