قورمه سبزی

لغت نامه دهخدا

قورمه سبزی. [ قُرْ م َ / م ِ س َ ] ( اِ مرکب ) نوعی قرمه و طرز تهیه آن بدین گونه است که قورمه سبزی را چند نوع می پزند از جمله یک طریقه این است که گوشت را قلیه کرده در پیاز و روغن سرخ می کنندو آب میریزند، نیم پز که شد تره و شبت و اسفناج خرد کرده را در روغن و پیاز سرخ کرده داخل می کنند و قبل از آنکه سبزی پخته شود و به روغن آید آبغوره میریزند و پس از اینکه به روغن آمد بردارند و کمی شنبلیله راهم به قورمه سبزی اضافه کنند. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) نوعی قورمه طرز تهیه : قورمه سبزی را چند نوع می پزند . از جمله یک طریق این است : گوشت را قلیه کرده در پیاز و روغن سرخ کنند و آب می ریزند نیم پز که شد تره و شبت و اسفناج خرد کرده را در روغن و پیاز سرخ کرده داخل کنند و قبل از این که سبزی پخته شود و بروغن آید آبغوره میریزند و پس از اینکه بروغن آمد بردارند و کمی شنبلیله را هم به سبزی قورمه اضافه کنند .

پیشنهاد کاربران

علامه مهدی بارانی
قرمه سبزی :از غذاهای اصل و بنیادی و اصیل ایرانیست و قدمت آن به چندین هزار سال می رسد ، برای دانستن صحیح شیوه پخت آن رجوع شود به کتب باستانی آشپزی.
این غذای ایرانی مورد علاقه اکثر مردم جهان است و بسیار نافع است و هیچ مضرتی در آن نیست و خواص طبی فراوانی در رفع کمخونی و تقویت استخوان و آهن در بدن و افزایش قوه بینایی و غیره دارد و اعصاب را تقویت و بدن و مغزو قلب و عروق را میزان و تنظیم میکند و در دفع زباله های بدن از طریق مدفوع و بینی و عرق کردن نافع و آرامش می آورد و زایل کننده اضطراب و ترس از آینده است، یکی از علتهای اساسی دوام ایرانیان در سختی های مهلک خارج از کشور و غربت و ناملایمات و تحمل سختی ها خوراندن چنین غذاهایی در دوران طفولیت به آن اطفال توسط والدین دلسوز انهاست،
...
[مشاهده متن کامل]

معروف ترین غذای ایرانی و همچنین غذای محلی استان تهران
قورمه سبزی
از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی
یکی از سبزیجات موجود در این خورش: شمبلیله که بیشتر بوی آن وابسته به همین سبزی هست
قرمه سبزی

بپرس