قهوهٔ یزدی نوعی نوشیدنی تهیه شده از قهوه در یزد، ایران است. طرز تهیهٔ این نوشیدنی در فهرست آثار ناملموس ایران به ثبت رسیده است. پیشینهٔ این قهوه به دورهٔ قاجاریان می رسید و عموماً در مراسم عزاداری استفاده می شو و قدیمی ترین سند مربوط به شیوه پخت این قهوه مربوط به ۱۸۷ سال پیش و خانه امام حسینی یزد است. آماده سازی این نوع نوشیدنی بسیار طولانی است و از گلاب، هل و نبات در تهیهٔ آن استفاده می شود.
... [مشاهده متن کامل]
پس از کشف قهوه در اتیوپی، این ماده از طریق عربستان و یمن به ایران رسید. در شبه جزیرهٔ عربستان، دانهٔ قهوه را با ادویه های متنوعی چون هل و دارچین و … بو می دادند و بدون شکر و تلخ مصرف می کردند. همین محصول به شهر یزد رسید و در یزد آن را با شکر و قند تهیه می کردند. قهوه را در گذشته در ظروف ماهی تابه مسی مانند بو می دادند و چون مغز پخت نمی شد و از نظر یزدی ها طبع آن سرد بود، قهوهٔ بوداده را با ادویه در مدت طولانی می جوشاندند ( حدود ۳ تا ۵ ساعت ) و چون مانند آسیاب های امروزی قهوه کاملاً پودر نمی شد، پس از پخت از صافی عبور می دادند. یزدی ها همچون دیگر مردمان ساکن در فلات مرکزی ایران، در یادبود درگذشتگان و در مراسم ختم، این نوشیدنی خاص را تهیه می کردند که این رسم تاکنون پابرجاست.
... [مشاهده متن کامل]
پس از کشف قهوه در اتیوپی، این ماده از طریق عربستان و یمن به ایران رسید. در شبه جزیرهٔ عربستان، دانهٔ قهوه را با ادویه های متنوعی چون هل و دارچین و … بو می دادند و بدون شکر و تلخ مصرف می کردند. همین محصول به شهر یزد رسید و در یزد آن را با شکر و قند تهیه می کردند. قهوه را در گذشته در ظروف ماهی تابه مسی مانند بو می دادند و چون مغز پخت نمی شد و از نظر یزدی ها طبع آن سرد بود، قهوهٔ بوداده را با ادویه در مدت طولانی می جوشاندند ( حدود ۳ تا ۵ ساعت ) و چون مانند آسیاب های امروزی قهوه کاملاً پودر نمی شد، پس از پخت از صافی عبور می دادند. یزدی ها همچون دیگر مردمان ساکن در فلات مرکزی ایران، در یادبود درگذشتگان و در مراسم ختم، این نوشیدنی خاص را تهیه می کردند که این رسم تاکنون پابرجاست.
قهوه یزدی نوعی قهوه سنتی و بومی در شهر یزد است که به جهت استفاده از هل، گلاب و نبات در تولید آن و همچنین مدت زمان پخت طولانی دارای طعم بسیار خوشمزه و دلچسبی است و با توجه به اسناد و مدارک شفاهی که از زمان تولید قهوه یزدی موجود، قدمت تولید این نوع از قهوه به دوره قاجار می رسد.
... [مشاهده متن کامل]
قهوه یزد قهوه ای است که با هل و گلاب در ظرفی مِسی آماده میشود
این قهوه ثبت جهانی شده است ومعروف ترین قهوه دنیاست
... [مشاهده متن کامل]
قهوه یزد قهوه ای است که با هل و گلاب در ظرفی مِسی آماده میشود
این قهوه ثبت جهانی شده است ومعروف ترین قهوه دنیاست