قلم شوشتری نوعی قلم نی است که از گذشته تا کنون مشهور بوده و علاوه بر ایران، تا عثمانی و هندوستان صادر می شده است. سید نعمت الله جزایری نویسنده دوره صفوی در قرن دوازدهم هجری نوشته است: «قلم از خواص آنجا است که به همه بلاد عالم از آنجا برند. »
... [مشاهده متن کامل]
میرزا عبداللطیف شوشتری سفرنامه نویس دوره قاجار در کتاب خود می نویسد: «قلم از خواص آنجا است که در جای دیگر نمی شود و هر جای عالم که قلم به مصرف می رسد از آنجا می برند. »
فرصت شیرازی نویسنده و ادیب دوره قاجار نیز در کتاب خود می نویسد: «شوشتر پایتخت خوزستان است و قلم در آنجا خوب می روید. » عبدالغفار نجم الدوله از نویسندگان و معلمان مدرسه دارالفنون در دوره قاجار نیز در سفر به شوشتر در سال ۱۳۰۶ هجری قمری از قلم معروف شوشتر نام برده است.
قلم شوشتری به دلیل کیفیت و ظرافت و استحکام بالا، جایگاه ویژه ای در ادبیات فارسی داشته است. انوری در شعر خود می گوید:
انوری:
قاآنی در قصیده ۲۰ و قطعه ۹۷ اشعارش چنین می سراید:
قاآنی:
در دوره معاصر نیز نی در شوشتر کشت شده و پس از برداشت و فرآوری بصورت قلم نی درآمده به فروش می رسد. احیا و تولید قلم نی شوشتری در دوران معاصر توسط عباس نژادفتحی، پژوهشگر فرهنگی، صورت گرفته است.
... [مشاهده متن کامل]
میرزا عبداللطیف شوشتری سفرنامه نویس دوره قاجار در کتاب خود می نویسد: «قلم از خواص آنجا است که در جای دیگر نمی شود و هر جای عالم که قلم به مصرف می رسد از آنجا می برند. »
فرصت شیرازی نویسنده و ادیب دوره قاجار نیز در کتاب خود می نویسد: «شوشتر پایتخت خوزستان است و قلم در آنجا خوب می روید. » عبدالغفار نجم الدوله از نویسندگان و معلمان مدرسه دارالفنون در دوره قاجار نیز در سفر به شوشتر در سال ۱۳۰۶ هجری قمری از قلم معروف شوشتر نام برده است.
قلم شوشتری به دلیل کیفیت و ظرافت و استحکام بالا، جایگاه ویژه ای در ادبیات فارسی داشته است. انوری در شعر خود می گوید:
انوری:
قاآنی در قصیده ۲۰ و قطعه ۹۷ اشعارش چنین می سراید:
قاآنی:
در دوره معاصر نیز نی در شوشتر کشت شده و پس از برداشت و فرآوری بصورت قلم نی درآمده به فروش می رسد. احیا و تولید قلم نی شوشتری در دوران معاصر توسط عباس نژادفتحی، پژوهشگر فرهنگی، صورت گرفته است.