قلعه قافه

لغت نامه دهخدا

قلعه قافه. [ ق َ ع َ ف َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان کوهساران بخش مینودشت شهرستان گرگان ، واقع در 2100گزی جنوب خاوری مینودشت. موقع جغرافیایی آن کوهستانی وهوای آن سردسیری است. سکنه آن 750 تن است. آب آن از چشمه سار و محصول آن غلات ، لبنیات ، ابریشم و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان بافتن پارچه های ابریشمی و چادرشب است. دبستان و زیارتگاهی دارد. راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان کوهساران بخش مینو دشت شهرستان گرگان واقع در ۲۱٠٠ گزی جنوب خاوری مینو دشت . موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن سردسیری است .

پیشنهاد کاربران

به نام خداوند بود و نبود
خداوند یاسی به رنگ کبود
قلعه قافه با جمعیتی بالغ بر 3000 نفر در 38 کیلومتری شهرستان مینودشت در استان گلستان و در دل رشته کوه های البرز شرقی با اب و هوایی معتدل کوهستانی و قدمتی 1000 ساله که شغل مردمان انجا کشاورزی و دامداری میباشد واقع شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

*زبان مردم قلعه قافه فارسی ( پارسی ) و دین و مذهب انها اسلام و تشیع میباشد.
*مردم قلعه قافه از دیر باز به دلیل وجود مکتب خانه مردمانی هستند که حداقل خواندن و نوشتن را اموخته اند و همچنین عالمانی به اسلام� و تحصیل کرده های بزرگی را به جامعه ی بشری برای خدمت تقدیم کرده است که هم اکنون نیز جوانانی از این خطه در عرصه های مختلف در سطح جامعه نقش افرینی میکنند.
*قلعه قافه در دوران دفاع مقدس تعداد ۸ شهید و چندین جانباز و ایثارگر و ازاده به میهن عزیزمان ایران نیز تقدیم کرده است.
*قلعه قافه از لحاظ اب و هوایی بهار و تابستانی معتدل و کوهستانی و پاییزی هزار رنگ با اهنگی از جنس باد و خش خش برگ درختان دل هر انسانی را به ارامش پاییزی میبرد و زمستانی پوشیده از برفش همچون لباس عروسی بر تن طبیعت هر بیننده ای را به وجد میاورد و نمایشی از چهار فصل بودنش را به رخ جهان هستی میکشد.
*قلعه قافه دارای جاذبه های گردشگری همچون منبع های اب قدیمی، ابشارها، جنگل ها و مراتع سرسبز با عطر گیاهان وحشی دارد و وجود امامزاده بی بی سکینه خاتون در مرکز روستا باعث میشود مسافران و گردشگران سفری زیارتی و سیاحتی را تجربه کنند.
*قبل از بازگشایی جاده مینودشت به قلعه قافه تنها راه ارتباطی مردم منطقه جاده مرکوه به فارسیان که جاده ای مال رو و پیاده رویی در جنگل بیش نبود، مردم برای رفتن به شهرهایی همچون شاهرود ( کار در معدن ) ازادشهر ( امورات شهری ) از ان جاده رفت و امد میکردند که با مشکلات فراوانی همراه بود.
*شغل اکثر مردم در قلعه قافه کشاورزی ( گندم و جو وزعفران ) و دامداری میباشد و از این طریق امرار معاش میکنند ضمنا در گذشته مشاغلی همچون پرورش کرم و پیله ابریشم وجود داشت که به مرور جای خودش را به مشاغل امروزی داد.
*لباس مردم در مراسمات و مناسبات، همان لباس محلی مخصوص منطقه میباشد که به دست زنان و دختران زحمتکش این سرزمین تولید میشود. همان زنانی که روزگاری نان را با تنورهای هیزمی برای خانواده تدارک میدیدند و در کنار مردان سخت مشغول کار بودند و کماکان هستند.
*مردم در قدیم برای ساخت خانه از گل و چوب استفاده میکردند که میتوان در سطح روستا انهارا مشاهده کرد که خوشبختانه یا متاسفانه با پیشرفت سازه های مدرن امروزه خانه ها جدید دستخوش تغییرات شده است.
*از سوغات قلعه قافه میتوان به زعفران، انواع لبنیات محلی و صنایع دستی نیز اشاره کرد که هنر زنان را در لباس ها و بافتنی های سنتی میتوان مشاهده کرد.
*مردم ساکن در قلعه قافه همه ریشه ای قلعه قافه ای دارند که درکنار هم در صلح و دوستی و ارامش در سرزمین اجدادی خود مشغول به زندگی هستند و تعدادی از مردم نیز برای زندگی به روستاها و شهرهای پایین دست مهاجرت کرده اند.
*در روزگارهای قدیم قلعه قافه مرکز اعزام و تقسیم سرباز بوده است که این قدمت و جایگاه مهم قلعه قافه در منطقه را نشان میدهد.
*قلعه قافه دارای امکاناتی نظیراب، برق، گاز، تلفن ثابت و همراه، اینترنت، مرکز بهداشت، درمانگاه، منابع طبیعی، مدارس ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان شبانه روزی میباشد که دختران و پسران منطقه تا مقطع دیپلم نیازی به مهاجرت برای تحصیل ندارند.
*قلعه قافه باقدمتی بیش از 1000 سال که قدمت ان از شهرستان مینودشت نیز بیشتر میباشد نشان از ریشه ی تاریخی ان دارد و همچنین وجود آرامستانی بالغ بر 5 هکتار، سند محکمی برای این قدمت و ریشه ی تاریخی میباشد که زندگی طولانی مدت مردم در این منطقه را نشان می دهد.
*قلعه قافه بزرگترین روستای بخش مرکزی شهرستان مینودشت می باشد که رتبه ی برتر تولید گوشت و لبنیات در سطح شهرستان را به خود اختصاص داده است.
*قلعه قافه از طرف شمال به دوزین از طرف جنوب به مرکوه و فارسیان، از طرف شرق به وامنان و تیل اباد و از طرف غرب به مینودشت دسترسی دارد.
*هرساله مسافران و گردشگران زیادی قلعه قافه را برای سفر انتخاب میکنند که همه ی انها با رضایتمندی و خوشی از ان یاد می کنند.
*قلعه قافه حافظ و حامی محیط زیست و سپردن این امانت و نعمت الهی به نسل های بعد می باشد.
*قلعه قافه میزبان خوبی برای شما عزیزان که عنوان اشرف مخلوقات را خداوند برایتان برگزیده، پذیرای شما عزیران است.
*پیام مردم قلعه قافه به جهانیان پیام صلح و دوستی، برادری و برابری و احترام است.
به امید روزهای خوش زندگی. . . .
فرزند قلعه قافه:رسول میردار

حتما حتما به روستای توریستی قلعه قافه پایین سربزنید خیلی جای جالب وباحال نهست انگار بهشته بهشت

بپرس