قلعه عسکر

لغت نامه دهخدا

قلعه عسکر. [ ق َ ع َ ع َ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بلوک شرقی بخش مرکزی شهرستان دزفول ، واقع در 10هزارگزی جنوب دزفول ، و 8هزارگزی جنوب باختری شوسه شوشتر به دزفول ، موقع جغرافیایی آن دشت و هوای آن گرم مالاریائی است. سکنه آن 100 تن است. آب آن از رودخانه دزو محصول آن غلات ، برنج ، کنجد و شغل اهالی زراعت است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

قلعه عسکر. [ ق َ ع َ ع َ ک َ ] ( اِخ ) یکی از دهستانهای بخش مشیز شهرستان سیرجان. این ده در خاور بخش مشیز واقع و حدود آن به شرح زیر است :از طرف شمال به دهستان نگار، از خاور به دهستان ده تازبان و رابر، از جنوب به دهستان گیسکان ، از باختر به دهستان گوغربلورد شهرستان سیرجان. این دهستان کوهستانی است. کوه لاله زار، کوه شاه و کوه بیدخوان که تمام سال در قلل آنها برف وجود دارد در این دهستان واقع شده اند. در موقع بهار دامنه کوه های مذکور از گلهای طبیعی پوشیده شده است و محل تفرج کوه نوردان و شکارچیان است. هوای دهستان سردسیری کامل است. ( زمستان بسیار سرد تابستان معتدل ). قراء دهستان از چشمه ها و رودخانه مشروب میشود. محصولات عمده آن حبوبات ، غلات و لبنیات است. صادرات مهم دهستان پشم ، کرک ، روغن ، قالی ،کتیرا و زیره است. شغل ساکنین آن گله داری و زراعت وصنایع دستی زنان قالی بافی بدون نقشه است. این دهستان از 47 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و جمعیت آن در حدود شش هزار تن است. مرکز دهستان آبادی قلعه عسکر و قراء مهم آن بشرح زیر است. بیدخوان ، لاله زار، باغابر.راه فرعی اتومبیل رو قلعه مشیز به بافت تقریباً از وسط دهستان میگذرد و در زمستان بواسطه کثرت برف حدودگردنه مشهور کفنو مسدود میشود. بقیه راهها در زمستان مالرو میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

قلعه عسکر. [ ق َ ع َ ع َ ک َ ] ( اِخ ) ده مرکز دهستان قلعه عسکر بخش مشیز شهرستان سیرجان ، واقع در 64هزارگزی باختر قلعه مشیز، در مسیر راه فرعی مشیز به بافت. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن سردسیری است. سکنه آن 400 تن است. آب آن از چشمه و رودخانه و محصول آن غلات ، حبوبات ، لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. کاروانسرای قدیمی و پاسگاه ژاندارمری دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

فرهنگ فارسی

ده مرکز دهستان قلعه عسکر بخش مشیز شهرستان سیرجان واقع در ۶۴ هزار گزی باختر قلعه مشیز - در مسیر راه فرعی مشیز بافت . موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن سردسیری است .

پیشنهاد کاربران

متاسفانه در اثر سهل انگاری مسئولین محلی قلعه عسکر از لخاظ امکانات پیشرفت چندانی نداشته و با توجه به موقعیت جغرافیایی که میتوانست بهتر از این باشد نبوده و بدلیل نبود شغل مهاجرت شدیدی صورت گرفت و اراضی کشاورزی خرد شد و کشاورزی از رونق افتاد.
به امید روزی بعتر از دیروز
قلعه عسکر روزگاری برای خودش اسم و آوازه ای داشت.
مرکز دهستان است و حدود ۶۸ پارچه آبادی تحت پوشش دارد، دارای ۱۲ شورای اسلامی میباشد. .
کاروانسرای بسیار قدیمی از زمان قاجاریان که دروازه استان کرمان بوده. .
...
[مشاهده متن کامل]

آثار باستانی آن شامل حمام ، کاروانسرا و بسیاری اماکن دیگر. .
از نظر گردشگری، سد قلعه عسکر، آبگرم، طبیعت کوهستانی و سرسبز آن پذیرای مهمانان از استانهای دیگر است. .
قبلا تحت پوشش شهرستان بافت بوده. .
از لحاظ آبریز به بردسیر اختصاص داشته که بعدا تحت پوشش آن شهرستان قرار گرفت. .
بهترین میوه جات، محصولات کشاورزی، دامداری، زنبور داری در آن بعمل میاید. .

قلعه ای که در آنجا یک لشکر ( یا عسکر ) همیشه آماده بوده اند و حتی دروازه ورودی استان کرمان بحساب میامده.
بعدها نیز این قلعه بعنوان یک کاروانسرا عمل میکرده که آثار آن هنوز بطور کامل مشهود است.

بپرس