قلعه سنگی

لغت نامه دهخدا

قلعه سنگی. [ ق َ ع َ س َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان ریمله بخش حومه شهرستان خرم آباد، واقع در 7هزارگزی شمال باختری خرم آباد و 3هزارگزی خاور خرم آباد به کرمانشاه موقع جغرافیایی آن جلگه و معتدل و مالاریایی است و سکنه آن 300 تن است. آب آن از رودخانه پاپی و محصول آن غلات و لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان فرش بافی و سیاه چادربافی است. راه اتومبیل رو دارد و ساکنین از طایفه سپه وند هستند و برای تعلیف احشام به ییلاق و قشلاق میروند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

قلعه سنگی. [ ق َ ع َ س َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بالارخ بخش کدکن شهرستان تربت حیدریه ، واقع در 69هزارگزی خاور کدکن و 15هزارگزی خاور نسر. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن معتدل است. سکنه آن 338 تن است. آب آن از چشمه و محصول آن غلات و حبوبات و شغل اهالی زراعت و گله داری و کرباس بافی است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

قلعه سنگی. [ق َ ع َ س َ ] ( اِخ ) ده مخروبه ای است از بخش سمیرم بالاشهرستان شهرضا. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

فرهنگ فارسی

ده مخروبه ایست از بخش سمیرم بالا شهرستان شهرضا .

دانشنامه عمومی

قلعه سنگی (قم). قلعه سنگی، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان قم در استان قم ایران.
این روستا در ۵۰ کیلومتری جاده قدیم قم _تهران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵ نفر ( ۴خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس قلعه سنگی (قم)

قلعه سنگی (کوهرنگ). قلعه سنگ ( کوهرنگ ) روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری ایران است.
این روستا در دهستان دشت زرین قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۳۵ نفر ( ۲۵خانوار ) بوده است.
عکس قلعه سنگی (کوهرنگ)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

قلعۀ سنگی
منطقه ای تاریخی و جزئی از شهرستان سمیرم در استان اصفهان. در شمال این منطقه کوه قلعۀ سنگی قرار دارد که در دامنۀ شرقی آن دو حوض بزرگ در نزدیکی هم همانند مخزن آب در سنگ کنده شده اند. طول و عرض این دو حوض۴.۵×۱۱ متر و عمق آن ها چهار متر است. حوض ها سیزده پله سنگی دارند و کاربرد آن ها در گذشته احتمالاً ذخیرۀ باران و برف حاصل از بارش زمستانی بوده است. دو کتیبۀ پهلوی ساسانی و چند کتیبه مربوط به اوایل اسلام به خط عربی بر روی دو صخرۀ سمت جنوبی قله و مشرف به پرتگاه دیده می شود. این کتیبه ها با وجود قدمتی بیش از ۱۳۰۰ سال و بارش برف و باران اکثراً سالم و خوانا باقی مانده اند. سنگ نبشتۀ بزرگ دیگری بر بالای یکی از حوض ها وجود دارد با وجود آسیب دیدگی و ناخوانا بودن آن می توان حدس زد که این مکان پرستشگاهی باستانی مربوط به پیش از اسلام بوده است. بر بالای قله آثاری از دیوارهای دو قلعه برجای مانده است که با توجه با آجرهای به دست آمده قدمت آن ها به پس از روزگار ساسانیان می رسد. کوزه های شکسته و خرده سفال های فراوان بیانگر اندام بناهای بالای قلعه به دست مهاجمان است. این منطقه آب وهوای کوه پایه ای و معتدل و خشک دارد و رودخانۀ شش بلوکی از ‎غرب آن عبور می کند. این منطقه به دلیل وجود آثار تاریخی قبل و پس از اسلام مرکز مهمی برای مطالعات گستردۀ تاریخی است.

پیشنهاد کاربران

بپرس