قلعه بیگ

لغت نامه دهخدا

قلعه بیگ. [ ق َ ع َ ب ِ ] ( اِخ ) از دهستان قنقری پایین ( سفلی ) بخش بوانات شهرستان آباده ، واقع در 26هزارگزی باختر سوریان و 30هزارگزی شوسه اصفهان به شیراز. موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن معتدل است. سکنه آن 123 تن است. آب آن از قنات تأمین میشود. و محصول آن غلات ، حبوب ، میوه جات و شغل اهالی زراعت و باغبانی است. صنایع دستی زنان قالی بافی است. راه فرعی دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

فرهنگ فارسی

از دهستان قنقری پایین بخش بوانات شهرستان آباده واقع در ۲۶ هزار گزی باختر سوریان و ۳٠ هزار گزی شوسه اصفهان به شیراز . موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن معتدل است .

دانشنامه عمومی

قلعه بیگ (سرچهان). قلعه بیگ یک روستا در شهرستان سرچهان استان فارس واقع شده است. قلعه بیگ ۸۵ نفر جمعیت دارد.
عکس قلعه بیگ (سرچهان)

قلعه بیگ (شیروان). قلعه بیگ یا قره چشمه روستایی در دهستان سیوکانلو بخش مرکزی شهرستان شیروان استان خراسان شمالی ایران است.
قلعه بیگ، روستایی قدیمی در شمال شهرستان شیروان است که قدمت آن بیش از ۳۰۰ سال می باشد و مردم آن به زبان کردی ( کرمانجی ) مکالمه می کنند.
جمعیت این روستا به سه طایفه مختلف تقسیم می گردد که شامل: کالاجلو، شاملو ( بیچرانلو ) و تایانلو ( بیچرانلو ) می باشد.
افراد نامدار بسیاری از این روستا در دوره های مختلف تاریخ ثبت شده اند. نام دارترین شخص در طول تاریخ این روستا کدخدا اسماعیل قربانیان از ایل بیچرانلو طایفه تایانلو می باشد که از بزرگترین مرزداران و سرداران مرزی در دوره نادرشاه افشار بوده است و تنها کسی در سپاهیان نادرشاه بود که هیچگاه به وی تعظیم نکرد. پائول شیفرن مورخ آمریکایی در مورد این شخص در کتابش اشاره کرده است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۵۴۹ نفر ( ۱۶۰خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس قلعه بیگ (شیروان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بیگ رعوف اونس گرفتن نه که خان این نگرش خان اشتباه است صلح وزورگوی درمقابل همدیگر
متولد قلعه بیگ شیروان هستم کورمانجم روستای بیگ چون محل سکونت و خان نشین ایل بیچرانلو بوده به قلعه بَگان ( بیگ ها ) معروف شده و قبل از آن نامش روستای قره چشمه بوده
بیگ یعنی خان

بپرس