قطیفی بحرانی ابراهیم بن سلیمان

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] شیخ ابراهیم بن سلیمان القطیفی مشهور به فاضل قطیفی، از بزرگان علمای امامیه در قرن دهم، معاصر و معارض با محقق کرکی و صاحب تألیفات و اجازات چندی است.صاحبان تراجم از او با اوصافی چون: فاضل، عالم فقیه، محدث، المحقق المدقق، الشیخ السعید و غیره یاد کرده اند.وی احتمالا در حدود 885 ه‍.ق در قطیف زاده شد.
دربارۀ دوران رشد و تکامل علمی وی در قطیف آگاهی چندانی در دست نیست، امّا شواهد حاکی از آنست که وی زمانی که خود در عداد عالمان بزرگ زمان خویش بود به عراق هجرت نمود.ظاهرا وی به سال 913 ه‍.ق به عراق پا نهاده است
چراکه رساله محقق کرکی با عنوان «قاطعة اللجاج» که بعد از معارضه و منازعه علمی فیما بین علامه و قطیفی نگاشته شده، در سال 916 ه‍.ق به نگارش درآمده و این نشانگر آنست که محاوره فیما بین این دو عالم قبل از انتشار این رساله صورت گرفته است.
از جمله افرادی که وی از آنها اجازه دریافت نموده می توان از شیخ علی کرکی، ابراهیم بن الحسن الوراق و علی بن جعفر بن ابی سمیط نام برد.در شمار شاگردان او نیز از شیخ حسن بن محمد عبدالنبی البلادی البحرانی، معزالدین محمد بن تقی الدین الحسینی الاصفهانی، المیر السید نعمت اللّه الحلّی و...نام برده اند.
از جمله کسانی که از وی اجازه دریافت داشته اند می توان از شمس الدین محمد بن ترکی، شیخ منصور بن الشیخ محمد بن ترکی، شاه محمود الخلیفة الشیرازی الأنجولی، کریم الدین الشیرازی و...نام برد.
السراج الوهاج لدفع عجاج(لجاج)قاطعة اللجاج فی حل الخراج، رسالة فی القول بالمنزلة فی الرضاع، الرسالة الحائریه فی تحقیق المسألة العزیة، الفرقة الناجیة و....

پیشنهاد کاربران

بپرس