قضای جدید

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] در مورد امام زمان و عرضه دینی جدید توسط ایشان احادیثی وجود دارد؛ در حالی که ظاهر چنین مسئله ای با تعالیم دینی قرآن و عترت سازگار نیست. در درجه اول باید گفت اساساً واژه دین جدید وجود ندارد؛ بلکه منظور از قضای جدید، قضاوت جدید است. ضمن آن که دلایل مسلمی وجود دارد که عرضه دین جدیدی غیر از اسلام در آن محکوم است. هم چنین از نام حضرت هم هدایتگری او مشخص است که نسبت به دین اسلام است. بدین دلیل منظور از دین جدید این است که در زمان غیبت، بدعت هایی در دین گذاشته می شود و احکامی از اسلام و قرآن بر طبق میل مردم تفسیر می شود و حدود و احکام چنان فراموش می شوند که گویا اصلاً از اسلام نبودند. وقتی که حضرت مهدی ظهور کردند، بدعت ها را ابطال می کنند و احکام خدا را به همان گونه ای که صادر شده بود، ظاهر می سازند. حدود اسلامی را بدون سهل انگاری اجرا می کنند و معلوم است که برای مردم چنین برنامه ای تازگی دارد.
احادیثی در مورد امام مهدی (عجل الله فرجه الشریف) وجود دارد که دلالت بر عرضه دین جدیدی از جانب آن حضرت می کند. بعضی از آن روایات، عبارت اند از:
← روایتی از امام باقر
همه این احادیث در نگاه اولیه و ظاهری دلالت برآوردن دینی جدید توسط ولی عصر (عجل الله فرجه الشریف) دارند. با توجه به این مطلب بسیاری از اصول و اعتقادات مکتب تشیع زیر سؤال می رود و به ناچار باید تفسیری مناسب با اصول اعتقادی تشیع عرضه شود.
بیان چند نکته
برای پاسخ گفتن به شبهه مذکور نیاز است به مقدماتی اشاره شود که عبارت اند از:
← نکته اول
...

پیشنهاد کاربران

بپرس