قصه های مجید

پیشنهاد کاربران

قصه های مجید یک مینی سریال ایرانی محصول سال ۱۳۶۹ به تهیه کنندگی، کارگردانی و نویسندگی کیومرث پوراحمد بر پایهٔ کتابی به همین نام از هوشنگ مرادی کرمانی بود که از شبکه یک پخش می شد. مهدی باقربیگی و پروین دخت یزدانیان در نقش های اصلی این سریال به ایفای نقش پرداختند. قصه های مجید به عقیده بسیاری از مردم و منتقدان، از بهترین سریال هایی است که تاریخ سینما ایران به خود دیده.
...
[مشاهده متن کامل]

داستان سریال روایتگر لحظاتی از زندگی نوجوانی به نام مجید و مادربزرگش ( بی بی ) است. در این سریال داستان های متعددی را برای مخاطبان به نمایش می گذارند که از آن جمله می توان به ملخ دریایی، امتحان ورزش، زنگ انشاء، اردو و … اشاره کرد. داستان اصلی قصه های مجید در محیط کرمان نگارش شده بود و روایت گر لحظه های کودکی به نام مجید است که با مادربزرگش ( بی بی ) زندگی می کند، بعدها این مجموعهٔ تلویزیونی از روی آن ساخته شد که محیط قصه را به اصفهان منتقل کرد و اوایل دهه ۱۳۷۰ در برنامهٔ کودک و نوجوان از شبکه یک صدا و سیمای ایران پخش شد. شخصیت های اصلی این کتاب و مجموعه «مجید» و «بی بی» هستند. مجموعهٔ تلویزیونی قصه های مجید در زمان خود از محبوبیت خاصی در میان کودکان و نوجوانان و حتی بزرگسالان برخوردار شده بود. کتاب قصه های مجید جایزهٔ کتاب برگزیده سال ۱۳۶۴ را به خود اختصاص داده و تا ۱۳۷۳، دوازده بار تجدید چاپ شده است. در کتاب قصه مجید نوشته مرادی کرمانی داستان در شهر کرمان روایت می شود اما در این سریال داستان در شهر اصفهان روایت می شود.
سریال قصه های مجید در ۱۵ قسمت پخش شده است.
این مجموعه تلویزیونی در مدرسه آلیانس اصفهان ( راهنمایی حلبیان امروزی ) فیلم برداری شده است
شرم در سال ۱۳۷۰، صبح روز بعد در سال ۱۳۷۱ و نان و شعر در سال ۱۳۷۲ سه فیلم سینمایی هستند که بعد از این سریال ساخته شده اند.

قصه های مجیدقصه های مجید
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/قصه‌های_مجید
قصه های مجید عنوان مجموعه داستانی از هوشنگ مرادی کرمانی است که در ۵ جلد چاپ و منتشر شده است. نخستین جلد از این مجموعه در سال ۱۳۵۸ منتشر شده است. این کتاب بعداً به صورت یک مجلد نیز منتشر شده است. این مجموعه تا کنون بیش از ۲۳ بار تجدید چاپ شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

قصه های مجید درباره زندگی مجید و ماجراهایی است که بر او می گذرد. مجید نوجوانی است که پدر و مادر خود را از دست داده و با مادربزرگش، «بی بی» زندگی می کند. در این داستان ها «مجید» نوجوانی است که کتاب زیاد می خواند، انشای او خوب است، عاشق فیلم و سینما و بازیگری است و آرزوی نویسنده شدن دارد. وی در برخی دروسش ضعیف است و. . .
بی بی و مجید با حقوق بازنشستگی پدربزرگ مجید روزگار می گذرانند و همچنین بی بی با بافتن ژاکت و مجید با کار در یک نانوایی در اوقات فراغتش، کمک خرج خانه هستند. قصه های مجید دارای نثر زیبا و طنزآمیز است و سرشار از ضرب المثل ها، نکات و اصطلاحات عامیانه زیبایی است که بر دل خواننده می نشیند.
قصه های مجید ابتدا به صورت برنامه رادیویی پخش شد. هوشنگ مرادی کرمانی به مدت ۷ سال از ۱۳۴۹تا ۱۳۵۷ نویسنده داستانهای رادیو بود. پرمخاطب ترین داستان رادیویی او برنامه ۱۴۰ قسمتی قصه های مجید بود که از رادیو تهران پخش میشد. حدود ۴۰ قصه از این قصه ها در قالب کتاب منتشر شد که اولین جلد آن شامل ۱۰ قصه در سال ۱۳۵۸ توسط موسسه جغرافیایی کارتوگرافی سحاب به چاپ رسید. قصه های مجید در سال ۱۳۵۳ به صورت نمایش رادیویی هم از برنامه خانواده رادیو پخش شد. در این نمایش رادیویی، ژاله علو در نقش «بی بی» ایفای نقش کرد. قصه های مجید بیش از ده سال پس از انتشار نخستین مجموعه و در سال ۱۳۶۴ کتاب برگزیدهٔ سال شد.
هوشنگ مرادی کرمانی در مراسم تجلیل از کتابداران و ترویج گفتمان کتاب و کتابخوانی در رشت، درباره این مجموعه گفته است: «قصه های مجید بر مبنای واقعیت از زندگی خود من نگاشته شده است. »
اولین اثری که از هوشنگ مرادی کرمانی به زبان انگلیسی ترجمه شده است، داستان «سماور» از مجموعه داستان «قصه های مجید» بود که برای یونیسف فرستاده شد.
براساس مجموعه داستان قصه های مجید، یک مجموعه تلویزیونی به همین نام و به کارگردانی کیومرث پوراحمد ساخته شده است. این مجموعه شامل ۹ قسمت بود که در سال ۱۳۷۱، عصرهای جمعه از تلویزیون پخش می شد و بینندگان فراوانی داشت و محبوبیت زیادی در بین کودکان و نیز بزرگسالان پیدا کرده بود.

قصه های مجید
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/قصه‌های_مجید_(مجموعه_داستان)