قصر فیروزه

/qasrefiruze/

لغت نامه دهخدا

قصر فیروزه. [ ق َ رِ فی زِ ] ( اِخ ) ده کوچکی است از دهستان غار بخش ری شهرستان تهران واقع در 14 هزارگزی شمال خاوری شهرری. این ده در دامنه قرار دارد. سکنه آن 22 تن است. قصر فیروزه از بناهای قاجاریه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

فرهنگ فارسی

ده کوچکی است از دهستان غار بخش ری شهرستان تهران واقع در ۱۴ هزار گزی شمال خاوری شهر ری . این ده در دامنه قرار دارد .

دانشنامه عمومی

قصر فیروزه یا قصر دوشان تپه یکی از کاخ های تهران بود که اکنون اثری از آن بر جا نیست.
قصر فیروزه به دستور ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. معمار این کاخ میرزا مهدی خان شقاقی ( ممتحن الدوله ) بود. این کاخ در دورهٔ پهلوی تخریب شد و به جای آن پایگاه هوایی نظامی ساخته شد.
نباید کاخ فرح آباد تهران را با این قصر تخریب شده اشتباه گرفت.
عکس قصر فیروزهعکس قصر فیروزهعکس قصر فیروزهعکس قصر فیروزهعکس قصر فیروزهعکس قصر فیروزه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نمای ورودی قصر فیروزه
کاخ دورۀ ناصری در شرق تهران. در ۱۲۸۵ق در دامنۀ کوه سه پایه در شکارگاه سلطنتیِ دوشان تپه در جنوب کاخ دوشان تپه بنا شد. مساحت زمین های آن ۱۰۰ هکتار بود و یک ساختمان کوچک دو طبقه داشت که از نظر معماری و کاشی کاری از بناهای زیبای دورۀ قاجار به شمار می رود. خیابانی مستقیم قصر را به کاخ دوشان تپه متصل می کرد. ناصرالدین شاه در هنگام شکار در قصر فیروزه اقامت می کرد. در دورۀ رضاشاه پهلوی، انجمن زردشتیان ایران، قصر فیروزه را برای برپایی آتشکده، باشگاه و سالن اجتماعات مراسم مذهبی ـ فرهنگی و گورستان زردشتیان خریداری کرد. دو منطقۀ بزرگ در شرق تهران (افسریه) با نام های قصر فیروزۀ یک (مجتمع مسکونی شهید سرلشکر احمد شجاعی)، و قصر فیروزۀ دو (شهرک شهید بهشتی)، و دو فضای سبز با نام پارک قصر فیروزه از کاخ دورۀ قاجار نام گرفته اند.

پیشنهاد کاربران

در پارسی " کاخ پیروزگ" کاخی که گنبد آن رنگ پیروزه دارد.

بپرس