قزل حصار

/qezelhesAr/

لغت نامه دهخدا

قزل حصار. [ ق ِ زِ ح ِ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان اشتهارد بخش کرج شهرستان تهران واقع در 50 هزارگزی باختر کرج ، کنار راه کرج به اشتهارد. موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن معتدل است. سکنه آن 70 تن. آب آن از قنات لب شور و محصول آن غلات ، صیفی ، لبنیات. شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه ماشین رو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

قزل حصار. [ ق ِ زِ ح ِ ] ( اِخ ) دهی ازدهستان درجزین بخش رزن شهرستان همدان واقع در 40 هزارگزی جنوب قصبه رزن و کنار رودخانه قره چای. موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن سردسیری مالاریایی است. سکنه آن 135 تن. آب آن از رودخانه قره چای و محصول آن غلات دیمی ، لبنیات. شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

قزل حصار. [ ق ِ زِ ح ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان یوسف آباد پائین جام بخش تربت جام شهرستان مشهد در 18 هزارگزی جنوب خاوری تربت جام و سر راه شوسه نظامی تربت جام جنت آباد. موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن معتدل است. سکنه آن 291 تن. آب آن از قنات و محصول آن غلات ، پنبه ، زیره. شغل اهالی زراعت و مالداری است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

قزل حصار. [ ق ِ زِ ح ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان رادکان بخش حومه شهرستان مشهد در 76 هزارگزی شمال باختری مشهد و 2 هزارگزی جنوب راه عمومی مشهد. موقع جغرافیایی آن جلگه ای و هوای آن معتدل است. سکنه آن 466 تن.آب آن از قنات و محصول آن غلات. شغل اهالی زراعت است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

قزل حصار. [ ق ِ زِ ح ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان نوده چناران بخش حومه شهرستان بجنورد که در 42 هزارگزی جنوب خاوری بجنورد و 4 هزارگزی جنوب جاده قدیم قوچان به بجنورد واقع است. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و سردسیری است. سکنه آن 225 تن. آب آن از چشمه و قنات ومحصول آن غلات ، بنشن. شغل اهالی زراعت و مالداری است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

فرهنگ فارسی

دهی از دهستان نوده چناران بخش حومه شهرستان بجنورد که در ۴۲ هزار گزی جنوب خاوری بجنورد و ۴ هزار گزی جنوب جاده قدیم قوچان بجنورد واقع است . موقع جغرافیایی آن کوهستانی و سردسیر است .

دانشنامه عمومی

قزل حصار (شیروان). قزل حصار روستایی در دهستان زوارم بخش مرکزی شهرستان شیروان استان خراسان شمالی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۱۱۹ نفر ( ۳۵خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس قزل حصار (شیروان)

قزل حصار (کرج). قزل حصار ( کرج ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کرج در استان البرز ایران است.
این روستا در دهستان محمدآباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۰۷ نفر ( ۲۰۸خانوار ) بوده است.
قزل حصار در دوره قاجار متعلق به کامران میرزا پسر ناصرالدین شاه بوده است. در سال ۱۳۰۰ خورشیدی فردی به نام میرزا على محمد خان منفرد در پی طلبی که از کامران میرزا داشت، به دادگاه شکایت کرد. دادگاه قرار تأمین صادر و قزل حصار را همراه با روستاهای خسروآباد جاجرود، صباآباد و سه فقره دیگر از املاک کامران میرزا توقیف کرد. اما کامران میرزا بی اعتنا به قرار محکمه، همین املاک توقیف شده را به فردی به نام اسلامى، مدیر مدرسه اسلامیه در تهران فروخت که به دستور عبدالحسین تیمورتاش وزیرعدلیه وقت، از معامله جلوگیری شد. [ ۱]
از نتیجه دعوای میان کامران میرزا و منفرد اطلاعی در دست نیست اما در سالهای بعد، قزل حصار از املاک خالصه ( دولتی ) ثبت و از سال ۱۳۱۰ به مدت پانزده سال برای کشت چغندر به «مؤسسه قند سازى کرج» واگذار شده است. [ ۲]
عکس قزل حصار (کرج)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

این واژه ترکی شده ، واژه " سرخ بارو " است چنانکه : قزلباش به معنای سرخ سر ، قزل قلعه به معنای سرخ دژ می باشد .
به معنای طلای دیوارکشیده میباشد ، طلا در حصار
نام تپه ای در نزدیکی شهر کیان استان چهارمحال و بختیاری است که محل گردش سیزده نوروز مردمان کیان قدیم ( شهرک سابق ) بوده است.
محلی در حومه شهر کرج به عنوان زندان و ندامتگاه از آن استفاده میشود

بپرس