قرون وسطای متاخر

دانشنامه عمومی

قرون وسطای متأخر. سده های میانی پایانی یا اواخر قرون وسطی دوره ای از تاریخ است که به طور کلی سده های چهاردهم و پانزدهم میلادی را شامل می شود. کاربرد این عبارت به منظور ارائهٔ گروه بندی کرانه دارتری از پیشامدها، شخصیت ها، و موقعیت ها به گونهٔ نمایان تری از دسته بندی سنتی و کلی «قرون وسطی» به وجود آمده است.
سده های میانی پایانی به دنبال سده های میانی میانه و پیش از شروع بخش آغازین دوران نوین و آغاز رنسانس قرار دارد.
در اروپا حوالی سال ۱۳۰۰ میلادی، رفاه و رشدی که در طول چندین سده ادامه داشت به یک باره متوقف شد. مجموعه ای از فجایع گوناگون مانند قحطی و طاعون، از جمله قحطی بزرگ ۱۳۱۵ - ۱۳۱۷ و مرگ سیاه، جمعیت اروپا را به حدود نیمی از آنچه که پیش از آن بود، کاهش داد. [ ۱] همراه با کاهش جمعیت، ناآرامی های اجتماعی و جنگ های داخلی بالا گرفت. فرانسه و انگلستان هر دو با قیام جدی دهقانان، و شورش خرده کشاورزان روبرو بودند و بیش از یک سده متناوباً جنگ صد ساله را تجربه کردند. علاوه بر این دشواری ها و بسیاری از مشکلات دیگر در این دوره، همبستگی کلیسای کاتولیک نیز با بروز دو دستگی غرب در هم شکسته شد. در مجموع، این حوادث در تاریخ اروپا بحران اواخر قرون وسطی نام گرفته است. [ ۲] با وجود این بحران ها، سدهٔ چهاردهم میلادی زمان پیشرفت های بزرگی در هنر و علوم بود. به دنبالِ بازگشتِ علاقه به بررسی متون یونان و روم باستان که زمینه های آن در سده های میانی میانه بالا گرفته بود، رنسانس ایتالیا آغاز شد. درک متون لاتین قبل از رنسانس سده دوازدهم از طریق تماس با اعراب در زمان جنگ های صلیبی آغاز شده بود اما در دسترس بودن متون مهم یونانی با فتح قسطنطنیه توسط ترکان عثمانی، شتاب بیشتری گرفت زیرا بسیاری از دانشمندان بیزانس ناچار به پناهندگی به غرب و به ویژه ایتالیا شدند. [ ۳]
همراه با هجوم ایده های کلاسیک، گسترش صنعت چاپ انتشار کلام را تسهیل و یادگیری را دموکراتیک کرد. این دو چیز، بعدها سبب شد که اصلاحات پروتستان در سطح اروپا مطرح شود. در اواخر این دوره، دوره ای از کشف ها آغاز شد که به عنوان عصر کاوش معروف شد. ظهور امپراتوری عثمانی، که با سقوط قسطنطنیه در سال ۱۴۵۳ به اوج خود رسیده بود، باعث نابودی آخرین بازمانده های امپراتوری بیزانس و عدم امکان ادامهٔ هرگونه تجارت با شرق شد. اروپایی ها ناچار گردیدند که به دنبال مسیرهای تجاری تازه ای باشند، این نهایتاً منجر به سفر کلمبوس به قاره آمریکا در سال ۱۴۹۲، و دور کرهٔ زمین گشتن واسکو دو گامای پرتقالی در رسیدن به شبه قاره هند و آفریقا در ۱۴۹۸ شد. یافته های نو این دو نفر پایه های اقتصادی و توان مندی کشورهای اروپایی را تقویت کرد.
عکس قرون وسطای متأخرعکس قرون وسطای متأخرعکس قرون وسطای متأخرعکس قرون وسطای متأخر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس