قره چپق

لغت نامه دهخدا

قره چپق. [ ق َ رَ چ ُ پ ُ ] ( اِخ ) دهی از دهستان بناجو از بخش بناب شهرستان مراغه واقع در 5 هزارگزی جنوب باختری بناب و 3500گزی باختر راه ارابه رو بناب به میاندوآب. جلگه و باتلاقی و معتدل مالاریایی است. سکنه آن 1978 تن. آب آن از رودخانه صوفی چای و محصول آن غلات ، کشمش ، بادام ، کرچک. شغل اهالی زراعت است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان بناجو بخش بناب شهرستان مراغه جلگه و باتلاقی و معتدل ۱۹۷۸ تن سکنه آب از رود صوفی چای محصول غلات کشمش بادام و کرچک .

دانشنامه عمومی

قره چپق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان بناجوی غربی بخش مرکزی شهرستان بناب واقع شده است. این روستا ۵۴۵۶ نفر جمعیت دارد. [ ۱]
در این روستا امام زاده قره چپق ( باباشمل یا بابا مسلم ) وجود دارد که اخیراً از سوی مردم روستا در حال باز سازی و توسعه است.
قره چپق در لغت نامه دهخدا دهی از دهستان بناجو از بخش بناب واقع در ۵ هزارگزی جنوب باختری بناب و ۳۵۰۰ گزی باختر راه ارابه رو بناب به میاندوآب. جلگه و باتلاقی و معتدل مالاریایی است. سکنه۱۱۵۴۴ تن. آب آن از رودخانه صوفی چای و محصول آن غلات، کشمش، بادام، کرچک. شغل اهالی زراعت است. راه مالرو دارد. [ ۲] زبان: زبان اهالی قره چپق ترکی آذربایجانی می باشد.
• ۱ - قوروق تپه: تپه ای باستانی که متأسفانه در حال حاضر دیگر وجود خارجی ندارد و به زیر کشت رفته است.
• ۲ - تپه قبرستان اولیا: در غرب روستا واقع است کنار امامزاده بابا شمل
• ۳ - حمام قره چپق که قدمت آن به دورهٔ قاجار بازمی گردد، و با شماره ۲۳۰۴۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
قدمت این روستا به دوره این حمام تاریخی که قدمت آن به دوره قاجار برمی گردد. حمام قره چپق دارای پلان ذوزنقه ای شکل به طول تقریبی ۱۹ متر و عرض ۱۳متر بوده و ورودی آن در ضلع جنوبی بنا قرار دارد. در این حمام پس از ورود به دهلیز به عنوان فضای میان بینه و بیرون، پوشش سقف به شکل تاق نیم دایره است و داخل قسمت بینه نیز دو تاق نیم دایره ای دیگر وتاق چشمه ای به چشم می خورد که در زمان حاضر تاق ها چهار تکه شده اند. همسطح بودن مجموعه حمام تاریخی روستای قره چپق با زمین از ویژگی های خاص این بنای تاریخی است. این بنای تاریخی تا سال ۱۳۷۸ به عنوان حمامی عمومی روستاییان مورد استفاده بوده و پس از آن به صورت متروکه رها شده است. فعلاً این حمام در حال باز سازی وترمیم است
امام زاده باب مسلم نسب امامزاده باب مسلم با چهار واسطه به امام موسی کاظم می رسد.
در جریان سفر ریاست جمهوری به آذربایجان شرقی، سه باب کتابخانه برای شهرستان بناب مصوب شده بود که تا کنون به علت نبود اعتبار احداث آنها راکد مانده بود، اما یک باب از آنها در شورای برنامه ریزی شهرستان مصوب شده و با اختصاص اعتبار لازم، احداث آن در «روستای قره چپق» از توابع بناب آغاز شده است. این کتابخانه درزمینی با مساحت ۶۷۰ مترمربع مساحت که نصف مساحت مذکور توسط خانم خیّری از اهالی روستا بنام کشور اختگان ( همسر حسین پهلوان صمدی ) وقف گردید، با ۲۸۰ مترمربع زیربنا طراحی وساخته شد و برای آن یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال از محل اعتبارات فرهنگی استان اختصاص یافته است.
عکس قره چپق
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس