قره ورن

لغت نامه دهخدا

قره ورن. [ ق َ رَ وِ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان مرحمت آباد بخش میاندوآب شهرستان مراغه واقع در 4 هزارگزی جنوب خاوری میاندوآب و یکهزارگزی خاور شوسه میاندوآب به بوکان. موقع جغرافیایی آن جلگه و معتدل مالاریایی است. سکنه آن 1945 تن. آب آن از زرینه رود و محصول آن غلات ، حبوبات ، چغندر، کرچک. شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان جاجیم بافی است. راه ارابه رو دارد، و میتوان اتومبیل برد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

قره ورن. [ ق َ رَ وِ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان رهالی بخش حومه شهرستان خوی واقع در 15500 گزی جنوب باختری خوی و 3 هزارگزی باختری شوسه خوی به سلماس. موقع جغرافیایی آن جلگه و معتدل مالاریایی است. سکنه آن 260 تن. آب آن از رود قطور و محصول آن غلات. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان جوراب بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان مرحمت آباد بخش میاندو آب و جلگه و معتدل ۱۹۴۵ تن سکنه محصول غلات حبوبات چغندر و کرچک .
دهی از دهستان رهالی بخش حومه شهرستان خوی . واقع در ۱۵۵٠٠ گزی جنوب باختری خوی و ۳ هزار گزی باختری شوسه خوی بشاهپور و موقع جغرافیایی آن جلگه و معتدل مالاریایی است .

دانشنامه عمومی

قره ورن نام کوی و بخشی در جنوب شرقی شهر میاندوآب است که ناحیه ای از شهرداری آن جزء بافت شهری محسوب میگردد.
قره ورن واقع در قسمت مرکزی دهستان مرکزی شهرستان میاندوآب از آذربایجان غربی ایران می باشد. قره ورن، واقع در قسمت مرکزی بوده و از طرف شرق با نصیرکندی و از طرف جنوب شرقی با حیدرآباد همسایه می باشد. قره ورن واقع در جنوب شرقی شهر میاندوآب می باشد که در حال حاضر جزء منطقه شهری شمرده می شود.
قره ورن در منطقه جلگه ای بوده و اطراف آن را دشت ها و مزارع و باغات سرسبزی احاطه کرده است. از زمان های قدیم مورد توجه بوده و حتی شاهزاده فرمان روایان و خانواده شان توجه ویژه ای به این منطقه خاص به علت واقع شدن در کنار زرینه رود و حاصلخیزی آن داشته اند.
در سال ۱۳۴۵ دارای ۴۴۹ خانوار، ۲۵۳۱ نفر و در سال ۱۳۵۵ نیز ۶۹۸ خانوار در۴۰۸۵ جمعیت داشته است. این آمار به سال ۱۳۶۸ به ۸۴۷ خانوار و ۴۸۷۸ نفر رسیده است. [ ۱]
طبق لغت نامه دهخدا قراول ورن به معنی شخصی که نگهبانی می دهد؛ که این کلمه در طی زمان دچار تغییر شده و تبدیل به کلمه قره ورن گردیده است. همچنین برخی از اهالی قدیمی این روستا میگویند که واژه قره ورن، در اثر گذر زمان دچار تحول شده و در اصل «قلعه ویران» اسم اصلی این روستا بوده است. [ ۲]
عکس قره ورن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس