قران و عرفان و برهان از هم جدائی ندارند

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] قرآن و عرفان و برهان از هم جدائی ندارند (کتاب). «قرآن و عرفان و برهان از هم جدایی ندارند»، به قلم استاد حسن زاده آملی ، به زبان فارسی و در صدد اثبات این مطلب است که قرآن و برهان و عرفان ، هر سه، یک چیز را می گویند، منتها با سه زبان.
کتاب، متشکل از یک مقدمه و ده فصل است.
گزارش محتوا
برخی، بر این گمانند که بین قرآن و برهان و عرفان جدایی است و اگر کسی قرآن را به عنوان مقتدا و امام خویش برگزید، باید به برهان و عرفان بی اعتنا باشد. یا اگر کسی برهان را به عنوان مرجع و حاکم انتخاب نمود، باید از قرآن و عرفان دست بکشد و یا اگر کسی به سوی عرفان میل کرد، باید از قرآن و برهان روی بگرداند. حال اگر از همین افراد پرسیده شود: آیا ممکن است قرآن کریم ، حاوی مطلبی مخالف با عقل بوده باشد؟ یا پرسیده شود: آیا ممکن است این امر را انکار کرد که قرآن، خود، بر اساس کشف تام محمدی صلی الله علیه و آله وسلّم به دست ما رسیده است؟ در هر دو مورد، جواب می دهند: نه؛ یعنی همه معترفند که قرآن در هیچ مورد، حکمی بر خلاف حکم عقل ندارد و همه معتقدند که قرآن کشف نامه حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله وسلّم است، ولی با این همه، یک نوع تعصب خاص یا کج فهمی خاص و یا عناد خاص ، آنها را وامی دارد که به تعبیرات مختلف و بهانه های گوناگون و شیوه های جوراجور، دم از تفکیک بزنند و این سه محور اساسی شناخت را که ظاهرا سه محورند، ولی به لحاظ واقع معاضد هم و پشتیبان یک دیگرند، معارض با هم و معاند با یک دیگر معرفی کنند.
← اشکال
این اثر گران قدر، در تاریخ ۱۳۷۰ ش، توسط مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی، در تیراژ ۲۰۰۰ نسخه، به طبع رسید و در دسترس علاقه مندان قرار گرفت.

پیشنهاد کاربران

بپرس